Selasa, 11 Oktober 2011

TEMPAT PRAKTIKAL

Alhamdulillah ke hadrat illahi.. akhirnya sempurna sudah permintaan aku ke tempat praktikal..sebelum ni bermacam-macam tempat aku mohon.. dekat PLUS,SIME DARBY,FELDA,dan kedai2..ha tp sebelumuh aku bgtau la apa kursus yang aku amik...haha..baca bawah

Program : DIPLOMA TEKNOLOGI MAKLUMAT & KOMUNIKASI (PROGRAMMING)


ha itulah aku punya kursus...apa mcam  ok x? ok la kan...aku sekarang dah semester 3 so semester 4 aku kena pergi Praktikal..agak serabut jugala nk mencari tempat praktikal ni..nek pening kepala.yela macam2 tempat aku mohon tp feedback diorang memang lambat.tp alhamdulillah aku daha dapat aku satu tmpat ni.. berdekatan dengan rumah aku elaun pun ada...hehe...brapa?? rahsia..jnji xkurang RM250 xlebih RM500... kiralah..detail seperti dibawah ni


klik gambar untuk paparan lebih jelas :)
itu sajalah yang saya nk kongsi hehe...

Sabtu, 10 September 2011

DOWNLOAD HANTU BONCENG *UPDATES

 
Download Hantu Bonceng 2011 full Movie Download di sini. Bagi yang menonton hantu bonceng kat pawagam, cerita hantu lakonan zizan memang terbaik. Cerita hantu bonceng mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenagi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, di ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.

Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karib nya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya.

Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini.
Halimaton mula menerima semula Amran setelah melihat perubahan positif padanya. Tapi tanpa diduga Ayu muncul dalam hidup Amran.
Apa yang akan jadi pada Halimaton dan siapakah sebenarnya Ayu? Semuanya akan terjawab di penghujung cerita Hantu Bonceng.
Link Download akan diupload tidak lama lagi. Harap Bersabar

Sabtu, 3 September 2011

1 syawal

salam to reader2 kat luar sana...thanx sudi jenguk2 blog saya...ok 1 SYAWAL..apa yg kene ngn 1 syawal?? ok 1 syawal adalah berita amat gembira bg sestengah orang yg dapat beraya tp tidak bg yang x dapat beraya..thun ni zul xdapat beraya sbb mak zul dikejarkan ke hospital kerana tekanan darah tinggi terlebih had.. selama 3 hari mak zul duduk dalam wad..pada hari ketiga mak zul dapat kluar tp selepas 10 minit sampai rumah mak zul pengsan dan terpaksa dikejarkan ke hospital semula selama 2 hari duduk di hospital..dan pada hari ini lah mak zul btul2 dapat kluar..alhamdulillah dia sihat..selepas pelbagai dugaan dan cabaran yang kami hadapi zul pasrah apa yg terjadi walaupun berat hati untuk menerimanya..atas doa kawan2 aku dan doa kami sekeluarga akhirnya mak zul sihat,, dan sekrang dia boleh memasak ,berjalan dan bercakap...thanx kepada sesiapa yang datang melawat aritu...



Sabtu, 27 Ogos 2011

HEHE....AkhIRnya!!!

salam to all reader...hari ini zul nk bercerita mengenai motor zul yang baru saja siap diubahsuai luaran dan dalaman...dalaman uh adalah bhagian enjin luaran uh bhagian body...pham?? ok first sekali npe zul buat mcm ni?? ok zul punya tiket balik ke tempat belajar sudah habis dijual (SOLD OUT)....sedeyh sekali kan...ok walaupun susah hati nk bawa moto tp demi pelajaran akan ku redah jua..hehe...ok gambar2 kat bawah ni zul upload utk tyangan korang..utk proses ubahsuai dalaman uh zul xsempat nk amik gmbar..huhu







zul punya!!...
hehe.... k all ni saja yg zul nak post...penat sungguh arini

Jumaat, 19 Ogos 2011

Kursus SUN CERTIFIED JAVA ASSOCIATE (SCJA) selama 10 hari

 first buka di kuala lumpur

 time ni kitaorang diberfi pelepasan..apa lagi shooting la..

 sapa handsome?? Acong(kanan) vs Aku(kiri)

 candid  time!!

 xde kerja time ni

 jom amik gmbar ngn budak2 scja..


 hahaha

Mini Cooper aku....heeeeeeee :)

Rabu, 27 Julai 2011

tukar IM facebook lama



zul tengok ramai sangat yang membebel chat baru fb ni susah sangatlah, tak best lah. zul pun rasa IM baru ni susah coz gua tak tau sape yang online, sape yg tak online. lepas tu IM baru ni just tunjuk senarai orang2 yg kita berborak selalu je. so kalau lu ada 1000++ kawan, memang ini menyusahkan. HAHA. so disini zul nak kongsi tips simple mendapatkan semula IM lama fb lu orang tu hah.




kalau lu guna Google Chrome, memang senang je nak dapatkan IM lama tu semula. lu just perlu klik SINI je. so, kat dalam Script page ni lu just perlu tekan butang "Install" di atas kanan website tu hah.

so bila Install Popup tu muncul, lu just klik 'Install' kat dalam kotak tu. tadaaaaaaaa. dah siap install script tu kat dalam google chrome lu orang tu hah.
sekarang ni script dah installed. so korang kena LogOut dulu facebook lu tu dulu, lepas tu lu LogIn balik. so lu dah boleh nampak dah yang lu dah dapat semula IM facebook yang lama. ada puas hati tak? HAHA. kalau lu tak dapat tengok IM lama, maknanya lu kena bersihkan cache browser lu tu dulu. oh ya, lu boleh remove bila2 script ni masa je kalau tiba2 je lu rasa nak gunakan semula IM yang baru tu. HAHA.
tadi zul bagi tips untuk pengguna Google Chrome, so sekarang ni gua nak taip pasal dapatkan IM facebook lama bagi pengguna2 Mozilla Firefox pula. zul antara pengguna setia Firefox, so zul memang pasti akan gunakan tips ini. HAHA.
Firefox ni agak old school sikit, so korang kena install Grease Monkey dulu untuk menggunakan script untuk dapatkan IM facebook lama di Firefox. so lu boleh install Grease Monkey add-on di SINI. sila install, ok. penting.
lepas lu tekan butang "Add to Firefox" tu, nanti popup akan tanya nak install ke tak. so dah tentu lah kan lu kena tekan "Install".
so lu dah siap install Grease Monkey ni kat dalam Mozilla Firefox lu tu, kan. so lu boleh masuk page Script sama macam pengguna Google Chrome tu di SINI. butang "Install" di bahagian atas kanan website tu. sama je lah cara install macam step2 untuk pengguna Google Chrome tu, ok. zul malas nak terangkan banyak2. HAHA.
lepas dah install benda tu. lu bolehlah LogOut facebook lu tu dan lepas tu LogIn semula. kalau lu tak dapat IM lama, lu kena bersihkan cache browser lu ya. lu pun boleh remove Grease Monkey ni bila2 masa yang lu suka kalau lu nak gunakan semula IM baru di facebook lu tu, ok.
so sampai sini je lah zul punya tutorial. bye :)

Rabu, 11 Mei 2011

kereta!!!

Assalamualaikum...apa kabar korang semua? sihat? zul sihat tp penat sbb keje an...arini off day zul...hihi...ermmm ok lah..oleh kerana ramai sangat yg tanya zul ko dah ada kete ke? ok sini zul nk bagi jawapannya...ok zul dah ada kete...puas hati? haha.. dah lama zul beli cuba x tunjuk je...hihi...nk tngok gmbar kete? boleh2










ni lah kete zul..puas hati? nissan fairlady 350z..x caya? xcaya xpe lah..HAHA...xdelah..ini kereta idaman je...ni kete yg zul pakai skrang 

no flat uh zul tempah auw...hihi 6009??? no uh zul amik sempena no ic zul yang blakang skali..hehe..
puas hati skarang? haha

Selasa, 3 Mei 2011

Samb.........

assalamualaikum semua...ha sambungan dari post yg lepas zul kata nk tunjuk DSLR zul kan...ok post kali ni zul akan tunjuk DSLR zul..modelnya D5000...






yang kereta uh korang pk2 la ye..hahaha


SEKIAN TERIMA KASIH ^_^

Ahad, 1 Mei 2011

DSLR..ngeh3x!!! opsss!!

SALAM semua...hehe sini zul nk cer pasal DSLR... cer citer..cer citer..cer citer..jap la baru nk cer..D5000 sudah ku miliki semula..ngeh2... baru dapat terus photoshoot...haha..tp xbnyk sebb zul sudah bkerja sakang ni..so zul kurang nk outing ni..ermm xpew apapun zul akan photoshoot gmbar akak sedara zul blan 7 nnti..hehe..zul ada snap dua tiga gmbar..nnti bile zul free zul upload ok..zul sibuk ni...td pg pukul 7.00 sampai 3.00 zul keje jap ag kul 6.00ptg zul kena nek keje mula...hihih...nk kumpul duit...ngeh2...skang impian zul semua dah ada...tunggu kemunculan DSLR ok?

Ahad, 24 April 2011

NIKON!! NIKON!! NIKON!!

Assalamualaikum..haha hari ni thread zul ada lah nikon..knapa ye? haaaa zul nk beli nikon model d3000 yela sblum ni zul ada nikon but ia sudah pecah la...baru seminggu beli dah pecah.. erm tpe la bnda lama biarlah..yg pnting zul nk beli yg baru...

zul beli camera ni utk photoshoot.. lagi2 bila zul nk convo nnti kan..bolela my mum or my dad take my pixca yg comel ni..hahaha...xpe kita tunggu kehadirannya..kikiki








smart kan..hehe apapun zul ttp bersabar utk mmiliki sbuah camera yg cntik+smart ni...huhu...
apa kata kita tngok dia punya specification...

Nikon D3000 DSLR Camera Specifications:
Type of CameraSingle-lens reflex digital camera
Effective Pixels10.2 million
Image SensorNikon DX format (23.6 x 15.8mm) RGB CCD sensor
Image Size (Pixels)3,872 x 2,592 [L]
2,896 x 1,944 [M]
1,936 x 1,296 [S]
SensitivityISO 100 to 1600 in steps of 1 EV, plus HI-1
File FormatNEF (12-bit compressed RAW), JPEG (Baseline-compliant)
Storage MediaSD memory card (SDHC compliant)
Shooting Modes1) Single frame shooting mode
2) Continuous shooting mode: approx. 3fps
3) Self-timer mode
4) Delayed remote mode: 2sec delay
5) Quick-response remote mode
White BalanceAuto (hybrid control with image sensor and 420-segment RGB sensor) 12 manual modes, preset manual, fine tuning
LCD Monitor3.0″, 230,000-dot, low-temperature polysilicon TFT LCD
Playback Function1) Full-frame
2) Thumbnail (4/9/72, calendar) playback
3) playback zoom
4) RGB histogram display
5) RGB histogram for portion of the image visible in the monitor with playback zoom
6) slide show
7) stop-motion movies
Delete FunctionSingle image, Selected images, images taken on a selected date, All images (except protected images)
InterfaceUSB 2.0 (High-speed): PTP Only
Picture Angle (in 35mm [135] format equivalent)Approx. 1.5x lens focal length
ViewfinderEye-level penta-Dach mirror type; built-in diopter adjustment (-1.7 to +0.5m-1)
Focusing ScreenType B Brite View clear matte screen Mark V with superimposed focus brackets
Viewfinder Frame Coverage/Magnification (with 50mm lens at infinity; -1.0 m-1)Approx. 95%/ Approx. 0.8x
AutofocusTTL phase detection by Nikon Multi-CAM 1000 autofocus module with AF-assist (range approx. 0.5-3m); Detection range: -1 to +19 EV (ISO 100 at 20°C/68°F)
Focus Modes1) Autofocus (AF): Single-servo AF (AF-S); Continuous servo AF (AF-C); Auto AF-S/AF-C selection (AF-A)
2) Manual focus (MF) can be selected
Exposure Metering System1) Scene-recognition system compatible 3D color matrix metering Ⅱ (type G and D lenses), color matrix metering II (other CPU lenses)
2) Center-weighted (weight given to 8-mm circle in center of frame)
3) Spot metering (meters 3.5-mm circle centered on selected focus point)
Exposure Metering Range (at normal temperature [68°F/20°C], ISO 100 equivalent, f/1.4 lens)1) 0 to 20 EV (3D-Color Matrix or Center-weighted metering), 2) 2 to 20 EV (Spot metering)
Exposure Control1) Digital Vari-Program
(Auto, Auto [Flash Off], Portrait, Landscape, Child, Sports, Close Up, Night Portrait)
2) Programmed Auto [P]
3) Shutter-Priority Auto [S]
4) Aperture Priority Auto [A]
5) Manual [M]
6) Guide mode
Auto Exposure BracketingNo
ShutterElectronically controlled vertical-travel focal plane shutter, 30 to 1/4000sec in steps of 1/3 EV plus bulb, Time (Optional Wireless Remote Control ML-L3 required
Sync ContactX-contact only; flash synchronization at up to 1/200 sec
Flash Control1) i-TTL flash control by 420-segment RGB sensor; i-TTL balanced fill-flash for digital SLR, standard i-TTL flash for digital SLR
Flash Sync Modes1) Front-curtain sync, 2) Red-eye reduction, 3) Slow sync with red-eye reduction, 4) Slow sync, 5) rear-curtain sync
Self-TimerElectronically controlled timer with duration of 2, 5, 10 or 20 s.
Remote ControlVia Wireless Remote Control ML-L3 (optional)
Supported LanguagesTotal of 17 languages: German, English, Spanish, Finnish, French, Italian, Dutch, Polish, Portuguese, Russian, Swedish, Traditional Chinese, Simplified Chinese, Japanese, Korean, Danish, Norwegian
Power RequirementsRechargeable EN-EL9a Li-ion battery, EH-5a AC adapter (available separately; requires optional EP-5 AC adapter connector; EN-EL9 also supported)
Battery Life (on a fully charged battery)Approx. 510 shots
Tripod Socket1/4 in. (ISO1222)
DimensionsApprox. 126 × 97 × 64 mm
Weight (without battery, memory card or body cap)Approx. 485g
Supplied Accessories (may differ by country or area)Rechargeable Li-ion battery EN-EL9a, Quick charger MH-23, USB cable UC-E4, Rubber Eyecup DK-20, Camera strap AN-DC3, Body cap BF-1A, Eyepiece cap DK-5, Software Suite CD-ROM
Other FeaturesRetouch menu, Info Display on LCD monitor, Intergrated Dust Reductions System, Graphic User Interface, Guide Mode

LIHAT!!

Related Posts with Thumbnails