Khamis, 16 Disember 2010

PENUKARAN KETUA DAN PENOLONG KELAS

Salam semua..ha disini saya ada berita mengenai DIP2-s4 dimana ketua dan penolong kelas yg lama sudah meletakkan jawatan berdasarkan sebab-sebab yang tidak diketahui..ermm apa pun thanx kepada AINUN KAMILA ( PENOLONG ) dan MUHD FIRDAUS BIN SYAHRIN ( PENOLONG ) kerana telah menjadi ketua dan penolong kelas pada semester pertama..

ok pada semester kedua ini MUHD HILMI BIN MUSTAFA ( KETUA ) dan NURHAYATI ( PENOLONG )
telah menjadi ketua dan penolong kelas..hihi.. diorang dilantik oleh PENSYARAH AKADEMIK (PA) kitaorang...diorang ni dipilih berdasarkan pointer peperiksaan sem lepas..pointer yg tinggi akan dapat menjadi ketua dan penolong kelas...

kepada ketua dan penolong sem lepas korang bole lah berehat ok... kepada ketua dan penolong baru korang kena bnyak bersabar dengan kerenah budak2 kelas yg agak hyperactive..haha termasuk aku...dan sabar juga dengan lecture2 yg mgajar kelas kita..

kepada AZNI BIN ZAKARIA ketua kelas bg subjek FUNDAMENTALS OF OPERATING SYSTEM (OS)... pun sama juga tp aku xtao lau ALONG jd lagi ketua kelas OS ataupun HILMI dah amik alih disebbkan pemilihan yg baru..k apa pun thanx kepada KETUA DAN PENOLONG KELAS yg baru sebb korang penyelamat bg aku...fuhhh nasib baik aku xjd ketua kelas..kih3x...

kepada rakan sekelas ku jangan pilih @ recommend kan pada sem2 akan datang...AKUxnk  jd ketua kelas..susah beb!! topup nk kena ada setiap hari... mana ar tao an xde kelas dan tiba2 time uh xdew kedit...duit pun xde... kan susah..xpsal2 ketua juga kena...

aku harap KETUA DAN PENOLONG KELAS dapat jalankan tanggungjawab dengan terbaik..
1 kelas
1 ketua
1 penolong

kepada NUR SYAFAWANI.. anda bernasib baik kerana dapat melarikan diri daripada jadi penolong kelas tp xpe hari lain ada kamu tetap akan kena juga satu hari nanti..kiki GET READY ya NUR SYAFAWANI

Yang benar

mohd zulkarnain

ini adalah cetakan komputer, tandatangan tidak diperlukan

Rabu, 15 Disember 2010

Cara Melupakan Kenangan Terhadap Seseorang

Ada individu bertanya kepada saya, "Bagaimanakah caranya untuk melupakan kenangan manis terhadap seseorang?" Ini pasti satu soalan yang amat menyedihkan. Kadangkala kita suka atau sayang terhadap seseorang itu, tetapi sayangnya individu tersebut sering menyakiti atau mengecewakan hati kita. Saya kurang berminat untuk membicarakan soal hati dan perasaan, tetapi apabila ada orang bertanya, maka saya akan menjawabnya dengan harapan pandangan saya ini mampu mengubati hatinya yang telah terluka.

Kenapa mesti kita melupakan seseorang itu? Bagi sesetengah orang, selagi imej atau kenangan atau ingatan terhadap seseorang yang telah mengecewakan atau menyakiti hati mereka sama ada secara langsung atau pun tidak, akan menyebabkan mereka bersedih. Justeru, seperti duri yang tertanam di dalam daging, duri itu mesti dicabut, ingatan tersebut mesti dibuang jauh-jauh. Dapatkah kita menghilangkan kenangan?

Kenangan tidak dapat dihilangkan, tetapi boleh dilupakan. Ini kerana otak manusia tidak berfungsi seratus peratus seperti cakera keras atau alat-alat penyimpan maklumat. Album gambar boleh dibakar, cakera keras boleh diformat semula menjadi kosong, tetapi ingatan manusia akan dibawa sampai ke mati. Jadi cara yang ada ialah melupakan, mengabaikan dan bukannya menghilangkan.

Seperti duri yang baru dicabut dari daging, rasa sakit atau derita untuk menghilangkan ingatan atau kenangan terhadap seseorang itu pasti ada. Kita mungkin berasa berat hati untuk melupakan seseorang kerana perasaan sayang yang masih ada. Kasih sayang yang terbentuk itu tidak semestinya hubungan cinta, tetapi mungkin juga hubungan persahabatan, hubungan persaudaraan atau hubungan antara ibu atau ayah dengan anak dan sebagainya.

Kenapa kita mesti melupakan kenangan? Ya, kerana kenangan mengandungi isi hati atau perasaan dan kerana itu ia boleh meruntuhkan pertahanan emosi seseorang. Sebab itu, ada seseorang yang tahu atau diseksa oleh kenangan menyebabkan dia menganggap kenangan, cinta atau kesetiaan terhadap perasaan ini sebagai musuh ketat. Hasilnya muncullah individu-individu yang berhati dingin, keras hati dan tidak berperasaan, yang hidupnya cuma memandang matlamat dan kejayaan.

Sibukkan Diri Dengan Aktiviti Berfaedah
Kita boleh melupakan kenangan-kenangan ini dengan menyibukkan diri kita dengan pelbagai aktiviti. Bersedialah untuk berkorban demi kejayaan. Bersedialah untuk melaksanakan tugasan dan tanggungjawab baru. Kesibukan akan menyebabkan kita perlahan-lahan dapat melupakan kenangan lalu.

Elakkan Diri Daripada Bersendirian
Perasaan sayang yang mendalam dan keterlaluan mungkin sukar untuk dibuang dalam masa yang singkat. Untuk itu, elakkan diri kita daripada bersendirian. Carilah orang untuk berbicara, dan suatu masa nanti kita akan menemui nilai-nilai tertentu dalam diri orang-orang yang bertemu dengan kita, dan nilai-nilai ini akan mengubati luka akibat kesan kekecewaan, sakit hati yang telah diperkuatkan oleh kasih sayang kita terhadap orang yang ingin kita lupai.

Elakkan Persoalan Berkaitan Orang Yang Ingin Dilupai
Ada individu, apabila kecewa dengan seseorang, dia akan pergi menjauhkan diri daripada orang ramai, daripada kawan-kawan. Dalam sesetengah kes, ini benar sekiranya tujuan dia untuk mengelakkan daripada dikaitkan dengan soalan-soalan berkaitan dengan orang yang ingin dilupai. Namun, cubalah sedaya upaya minta orang lain menghormati pendirian anda.

Pulangkan Atau Buangkan Segala Barangan Yang Mengandungi Nilai Perasaan
Kadangkala kita melupakan seseorang bukan kerana kita benci lantaran perasaan kecewa kita terhadap seseorang itu, tetapi kerana masih ada nilai perasaan dalam kenangan-kenangan tertentu yang ingin kita lupakan. Nilai-nilai inilah yang menjana perasaan sedih dan murung dalam hidup kita. Sebab itu, ada orang yang mengambil langkah pantas dengan memadamkan semua benda yang boleh mengembalikan ingatan atau kenangan terhadap orang yang ingin dilupai. Cenderamata, hadiah, surat atau foto dibuang atau dibakar. Perasaan berat hati dilawan dan ditentang demi kebahagiaan pada kemudian hari.

Perundingan Terhormat
Salah satu cara lain ialah menerusi perundingan. Namun perundingan ini perlu mempunyai objektif tertentu supaya kita tidak berasa sakit hati. Kita harus memiliki keazaman yang kuat untuk melupakan dia sebelum perundingan dan selepas perundingan dibuat. Perundingan ini mungkin mengubah rasa untuk bercinta kepada perhubungan biasa atau kawan. Dalam keadaan ini, perasaan saling menghormati akan turut membantu menawarkan perasaan kecewa atau sakit hati kita terhadap seseorang.

Bagaimana pula dalam kes cinta bertepuk sebelah tangan. Atau kita ingin berkawan atau mendekati seseorang tetapi ditolak bulat-bulat oleh orang tersebut tanpa perundingan. Setiap kali kita mahu mendekatinya, maka setiap kali itu juga dia cuba mengelakkan diri atau menjauhi diri daripada kita. Ya, ini juga soalan terbaru yang saya terima. Kepada anda yang bertanya, maka saya cadangkan anda mengikut langkah terawal yang saya sebutkan tadi. Perundingan mungkin sukar dilakukan, maka anda tidak mempunyai pilihan lain selain menghormati kehendak si dia dan meneruskan kehidupan baru anda.

Mulakan Kehidupan Lalu - Lupakan Titik Kepiluan Lalu
Bagaimana sekiranya anda rasa ada sesuatu yang perlu anda beritahu kepada dia. Salah faham tertentu, fitnah dan sebagainya? Kadangkala tidak semua keadaan memihak kepada kita. Cara terbaik ialah memulakan kehidupan baru tanpa si dia. Sebarang penganiayaan yang berlaku ke atas diri kita biarlah ditetapkan dengan kasih sayang dan keadilan Tuhan. Tidak semua perkara boleh diselesaikan dengan mudah di dunia ini.

Apa pun teruskan kehidupan baru. Tanam azam dan matlamat. Carilah tujuan asal kehidupan kita. Apabila kita menemui tujuan sebenar kehidupan kita di muka bumi, maka bukan sahaja perasaan sakit hati atau kecewa terhadap orang yang ingin kita lupai akan hilang, malah masalah-masalah berkaitan perasaan yang lain juga mungkin akan sembuh secara semula jadi.

Wujudkan Matlamat Akhirat
Inilah keajaiban yang ada di muka bumi. Semakin kita cuba berusaha memperbaiki diri dan mencari keredhaan Allah, maka semakin luka di dalam jiwa kita akan sembuh. Semakin cerah sinar kebahagiaan dan harapan terhadap diri kita.

Cinta, perasaan dan hubungan sesama manusia mungkin topik yang menarik untuk dibicarakan sehingga dijadikan ilham untuk menulis lirik lagu, novel dan skrip drama kerana ia merupakan perkara lumrah dalam kehidupan manusia. Namun, apabila kita menemui tujuan asal kita wujud di muka bumi ini, maka, perasaan kebahagiaan akan mula melindungi jiwa kita. Tetapkan satu matlamat berupa ganjaran akhirat, maka kita akan kebal daripada sebarang kekecewaan, kekesalan dan dendam dunia.

Menjadi Kekasih Allah
Ini adalah satu langkah yang terbaik untuk mengubati jiwa sebagai seorang hamba. Menerusi langkah ini, kita belajar dan cuba mengenali sifat-sifat Allah. Kita mendekati diri kita kepada Allah. Menghayati kekuasaan dan nikmat yang telah diberikan kepada diri kita. Jangan bersedih, setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Kita pasrah dan menyerah diri kepada Allah. Dalam catatan sejarah berkaitan dengan para sahabat, wali dan sufi, terdapat kisah beberapa wali atau kekasih Allah yang sangat-sangat mencintai Allah sehingga tidak ada kasih sayang manusia berupa cinta atau kemewahan atau apa-apa sahaja nikmat dunia yang mampu menandingi perasaan cintanya kepada Allah. Mereka yang mempunyai perasaan cinta sejati kepada Allah ini, hatinya sentiasa tenang dan bahagia. Jika mereka bersedih, maka mereka bersedih kerana dosa mereka terhadap Allah, dan jika mereka menangis, juga kerana Allah, tidur kerana Allah, makan kerana Allah, berbicara kerana Allah, mandi kerana Allah, berjalan kerana Allah dan segala-galanya kerana Allah. Manusia seperti ini mengabaikan kemewahan dan kegemilangan dunia demi mencari keredhaan Allah.

Begitulah beberapa cara yang boleh digunakan bagi sesiapa sahaja yang ingin melupakan kenangan atau ingatan terhadap seseorang. Oh, ya. Saya berharap entri ini dapat membantu sesiapa sahaja. Jadi jangan ada yang syok sendiri bahawa entri ini dibuat khusus untuk orang-orang tertentu, ya? Semoga entri ini dapat membantu ramai lagi insan yang terluka kerana kecewa terhadap seseorang yang mereka suka, sayang atau cinta.

Awk Nk tao?? saya sayang awak ketat2

salam semua.. hope koranng semua happy dapy ok...erm aku xtao nk buat mcm mana ag...al-kisah si kambing mengemOOOOOoo....si lembu mengembeKKKKKkkk... ermm aku suka dia..aku sayng dia.. tp aku xbole mmksa dia myukai aku..aku tahu dia masih sayang kekasih lama dia..mybe aku akan tunggu dia dalam sebulan dua lagi jika tiada respond aku akan menundurkan diri dari hidup dia...tp susah nk lupakan dia..aku pun xtao apa istimenya dia..mybe dengan sifat dia yg mnja buat aku tertarik dengan dia..xpela aku bg dia masa untuk selesaikan masalah dia dulu..kalau dia baca blog ni aku harap dia faham ok..mggu depan aku balik kluang mybe aku xdapat jumpa dia..sorry ye awak lau xdapat jumpa awak sb sya blik nnti pun bnyak benda nk dibuat..jika ada masa dan kesempatan saya jumpa awak k tp saya xjnji...

lg satu mybe dia blum myukai aku kerna aku baru je kenal dengan dia..tp sejujurnya aku cakap..lau aku dapat dia...dia la yg terakhir bg aku..walau siapa pun dia aku akan ttp tunggu jua..aku akan jaga dia dengn baik..aku xnk lukakan hati dia..aku xnk tngok dia ngis..aku pun pernah nangis...korang nk cakap aku xmacho sbb nngis?? korang cakap la...walaupun aku ni lelaki tp dalam hati ada taman babe~... aku dah lama keseorangan dan bnyak kali juga aku try tp xdapat..mybe aku jahat... xcomel...xhandsome... ye perempuan cantik untuk laki handsome je..tp lau korang pilih luaran salah ar korang... pilih ar ikut hati... aku akan cuba berusaha tunggu si dia dengan harapan si dia mjadi milikku seumur hidup aku..

jgn myukai saya sbb kasihan dengan saya atau sebb terpaksa... saya akan mencintai awak.. mungkin ada diantara korang cakap.." mula2 nk mmg mcm ni tp bile dah bosan tinggal macam tu je " aku xkan tinggalkan seseorang itu tanpa sebb ar... sbar2 aku ada had dia juga..

KONGKONG?? ye aku kuat mengongkong tp aku kongkong untuk kebaikan.. bukannya kongkong sbb cemburu..xdew masa ar wei..lau ko jeles sekali pun xbg awek/pakwe korang contact atau rapat ngan laki/perempuan lain belum tntu lagi korang nmpak apa yg diaorang buat blakang kau..aku cakap ni sbb aku pernh terkena...lagipun sapa aku nk kongkong dia...lain ar dia tu isteri aku.. wajib ar dia dengar cakap aku..kalau xdengar nusyuz ar jawabnya...

aku xtao nk post apa ag..nnti2 ar lau aku ada idea aku post ar k.. ermm
bye honey~
salam

Selasa, 14 Disember 2010

TING TOng KEpala Gila...tidak TAo nk cREate apA

SALAM.... selamat pagi semua...dah mkan?? haha blum? g makan dulu baru baca blog saya ok..haha... ok arinie title aku pun xtao nk create apa...so aku merepek meraban je ar k..haha...ermmm kat sini aku ada kenal sorang budak yg cantik + manja.. dia ok.. now skarang dia jd membe aku.. nk kata satu kepala x juga sebb kitaorang bukn kembar pun..haha .. kitaorang kira NGAM ar juga... aku bru juga knal dia di laman web sosial FACEBOOK padahal aku dah lama add dia cuma malas nk melayan..haha...dia ni seorang dancers dan aku juga merupakan seorang peminat dancers..mkna x nya aku pun dancers for BREAKDANCE & SHUFFLE.. ermm semalam aku terasa amat bosan lg2 dapat tahu arini kelas aku start kol 3 ptg - 5 ptg..wahh syOoOkkk!!! beb..huhu...ermmm dengan pnuh kebosanan aku pun apa lagi buat ar pnggilan selama mana aku nk guna..haha...aku pun menelefon si dia...haha sbb aku rindu dia lg satu aku suka dengar suara dia yg merdu itu..bile kitaorang borak2 aku pun suruh dia nynyi..haha mcm mana aku bole tergoda dengan kelunakan suara dia itupun aku xtao..haha....borak2 jam mnunjukkan pkul 4..ha??dia terkejut... haha mana tidaknya lama juga kot kitaorang bergayut haha...mcm2 kitaorang borak..hehe..ha korang nmpk gmbar dia uh x? dia la yg aku mksudkan itu tedy YAYA...

U THANX SUDI LAYAN KEPALA GILA I NI PAGI TD tao!! SAYANG KAMU GILA2X muahhhhhhH!!

Isnin, 6 Disember 2010

kepada KAMU yg suka kutuk2 orang...

Kepada awak..sya tau awak dah ada couple so xyah nk kutuk2 saya... aku harap ko happy ar dengan pemuda 1 tempat keje ngn ko...dulu kata xsuka ar apa ar..mcm2 cakap pasal dia..kata awek budak laki uh marah last2 couple juga..haha lawak ar ko ni..citer mmg gebang.. lain kali jgn cakap orang lain.. ukur baju kat badan sendiri ar..haha ko uh lagi gebang wei... aku dah masak perangai ko... silap ar lau aku nk pilih ko balik...silap2 aku pasni dpermainkan sbb uh aku xnk kat ko blik...tp ingt wei ko jgn kutuk budak2 lain.... cermin diri dulu...dan ingat lau aku dapat tau org yg aku sayng jd apa2 dsebbkan ko wei... dah ar buang masa dan current cter pasal ko...huh!! baik aku pujuk si dia lagi bagus...

Cerita Seorang Wanita

saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??



saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...



betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...



awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..



awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??



saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..





awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.



saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhu. tinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..



awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..





awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..<3<3<3

Isnin, 29 November 2010

sweet and sour moments...haha

Salam kepada semua pembaca setia blog saya...terlebih dahulu saya mngucapkan terima kasih kerana mengikuti perkembangan blog saya demi hari ke hari walaupun saya ni jarang mengupdate blog..


ok saya ingin berkongsi sedikit kenangn manis masam masin pahit dah segala-segalanya kepada semua pembaca saya..
pada 28/11.10 aku bertolak ke kuala lumpur untuk menemani membe aku yg baik ini untuk berjumpa GF dia dan menyelesaikan masalah PTPTN dia...dalam perjalan ke KL macam2 ar aku berborak..dan nmpak signboard susur keluar Ke BANGI..dengan pantasnya dia membelok ke susur keluar BANGI...membe aku kata dia tau jalan BANGI..haha yg lawaknya smapi ke Bangi kitaorang sesat..terpusing2 jalan yg sama sbnyak 4 kali,,,,haha aku pun dah angin aku pun buka ar lptop dan tngok MAP..tngok Map pun aku xpaham..png gile...last kitaorang g BALAI POLIS untuk brjumpa dngan p.cik membe aku...

bile dah minta tolong p.cik dia keje pulak!!! tp p.cik dia yg berpangkat inspektor tu myuruh ank buah dia undercover kitaorang g Puchong..haha merasa juga jd mcm orang ternama...semua jalan lancar...haha...
ok stop smpai situ...and then dah smpai puchong aku pun g ar HOSTEL membe aku nie tido semalaman...yela jalan jauh la katakan..pNAt doe..haha....bile dah tido ptg uh...tup2 GF membe aku msej nk ajak kuar...aku pun nk berjalan juga an..aku pun dgn smangatnya bersiap2...

umah GFF membe aku uh kat sHAH aLAm..kitaorang mmg xtao jalan...tp nasib baik membe baik GF awek aku ada..bole lha dia tunjuk an jalan...ok kitaorang dah amik GF membe aku ni..and nk brtolak ke K.L..dengan xtao jalan kitaorang redah je...

PLAN 1 : ke MID VALLEY
haha.kitaorng bercadang nk ke MID VALLEY...pnat kitaorang pusing2 xjumpa2 mid valley..last2 kitaorang jumpa mid valley tp membe aku salah masuk jalan dan nk U turn punya la jauh...jd kitaorang cancel nk ke MID VALLEY

PLAN 2 : ke IOI MALL
pun sama juga....salah jalan

PLAN 3 : ke BERJAYA TIMES SQUARE
alhamdulillah kali ni kitaorang jumpa times square...huhu..berguling2 aku bile dah jumpa times square...dapat jalan2...dengan bgitu lama kitaorang berjalan2 dalam times square smpai kitaorang lupa kat mana kitaorng PARKING KERETA...haha lawak gile naik turun2x xjumpa2 last jumpa gak...haha...

ok now kitaorang balik....bile balik uh salah jalan ag..haha bnyak TOL yg kitaorang jumpa...anggaran jumlah TOL masa pergi daN balik ada lah dalam RM 10.00..huhu...

29/11/10....
kitaorang nk g KAMPUS membe aku nie...nk settle an dia punya status kat kolej tersebut sama ada sbagai pelajar ataopun tidak...kitaorang g tnpa sbarang masalah...then kitaorang nk ke KL SENTRAL untuk g pejabat PTPTN disitu...time nk g KL sentral ar kitaorang sesat smpai DAMANSARA..huuuuuu bgitu jauh..then jumpa degn berkat ksabaran kitaorang....

lpas dah settle maslh uh kitaorang pun hntar GF membe aku blik ke SHAH ALAM..kitaorang xsesat sbb dah hafal jalan...ngeeee~
.....skarang nie aku ON-THE-WAY balik ke johor.....

aku menaip benda alah untuk diPOST dalam blog ni dlam kereta...aku taip benda alah ni dari hentian dengkil dan sekarang berada di hentian senawang...haha...kejap je dah smpai kluang an..huhu....ok lha aku nk taip surat lak untuk membe aku ni...








Sabtu, 27 November 2010

Surat Tunjuk Sebab Tidak Dapat Hadir Ke Bengkel Pengenalan kepada Sistem Penilaian Politeknik

salam semua...oleh keraNA result aku kena tahan so aku terpaksa membuat surat tunjuk sebab knapa aku x hadir...dibawah adalah suratnya..komen tao...ok atao x...ehehe

Mohd Kuat Tido Bin Semua Kuat.
No 897,
Perumahan Pelajar Malas,
99999 Port Tido,
Negeri Seratus.                                32 OGOS 2020        
____________________________________________

En. Malangnye Nasib Aku.
Pensyarah Suka Tido,
Universiti Pelajar Dan Lecturer Same Je,
Cawangan Port Tido,
99999 Port Tido,
Negeri Seratus.

Tuan/Puan,

Surat Tunjuk Sebab Tidak Hadir Ke Kelas

Saya dengan hormatnya merujuk perkara diatas.

2.    Merujuk perkara diatas saya Mohd Kuat Tido Bin Semua Kuat ingin memberitahu kepada En. Malangnye Nasib Aku Bin Sebab Dapat Student Macam Ko bahawa sebab-sebab kenapa saya tidak dapat hadir ke kelas hari itu. Ini kerana pada hari Isnin pada tarikh -1 Ogos 2020 saya tidak mampu untuk hadir ke kelas. *Sila abaikan surat ini sekiranya Encik tak perasan saya tak hadir hari tu eh. Ok? Baiknye Encik ni. Tak sangke. Tsk tsk tsk.

3.    Ini kerana pada hari tersebut saya tidak berapa nak sihat sangat untuk hadir ke kelas. Saya berasa kepala saya begitu pening hinggakan saya tidak mampu untuk bangun apatah lagi pergi ke kelas. Bayangkanlah betapa teruknya saya punya pening. Oleh itu saya tidak mampu untuk datang ke kelas. *Ni tulis surat ni pun tengah pening lagi tau. Kalau saya mati pening sebab tulis surat ini, siaplah Encik tunggu la apa balasannya nanti. I will call my lawyer! See you at the court! No mercy kau aku cakap.

4.    Selain itu selain pening, saya sebenarnya mengalami masalah tidur awal di waktu malam. Encik dan yang lain-lain mungkin tak tahu penderitaan saya ni. Hipotesisnya macam ini, semakin bertambah awal saya tidur maka semakin bertambah susah saya nak bangun. Kesimpulannya pula macam ini, Jika saya tidur lewat jangan haraplah nak suruh saya bangun awal gila ke hape ngantuk siot. Maafkan saya terkasar bahasa.

5.    Lagi, selain itu saya juga hendak memberitahu bahawa saya sebenarnya sangat tak suka tengok muka Encik yang hensem itu. Tengok Encik sahaja dah cukup membuatkan darah dalam badan saya menyirap pulak aku haih. Selain sebenarnya saya tipu, Encik tak hensem sebab tu tak suka sangat, Encik juga amat gatal. Gatal betul kau tu tua buat cara tua. Encik kenal Siti? Siti Bon Bon? Dia itu GF saya, tapi saya lihat Encik selambe je suka menggatal dengan dia. Kenapa? *Sila tulis surat tunjuk sebab kenapa menggatal dengan Siti GF saya itu. Biasa betul.

5.    Akhir kata, saya juga berharap supaya Encik dapat memberikan saya peluang untuk saya menduduki peperiksaan akhir bagi subjek yang Encik ajar tu, nama apa entah saya lupa la. Maaf sangat-sangat. Sekali lagi saya meminta jasa baik Encik untuk memaafkan saya kerana ke tidak hadir ke kelas Encik dan juga memberikan saya peluang untuk saya menduduki peperiksaan akhir bagi subjek tersebut. Diharapkan juga Encik tak payah awasi kami semasa peperiksaan akhir itu sebab saya nak meniru. *Pelajar yang lain pun sama je.

Sekian, Terima Kasih.

Penting! Submit surat tunjuk sebab kenapa Encik menggatal dengan GF saya sebelum esok. CHOW!

Jumaat, 26 November 2010

TARIKH KEMASUKAN DUIT PTPTN KE DALAM AKAUN PELAJAR

SALAM..kepada semua rakan2 aku sesiapa yang nk tengok jadual kemasukana duit ptptn silalah klik laman web dibawah ini yer...

korang kena faham btul2 jadual itu...mula2 aku tngok pun aku pening tp last ok juga akhirnya.......
ermmm tp aku dengar maka aku cakap..." ANAK KAWAN BAPA KAU DAH DAPAT PTPTN"
HA??? yeke?? ermm tape2 jap ag aku g bank nk check btol atau x...heee

DOWNLOAD JADUAL : http://www.ptptn.gov.my/docs/tentative%20(2).pdf

Ahad, 14 November 2010

cerita sedih sangat2...

Errmm . . Actually sy paaalinggg xsuke bace ksh sedih . . .
Nanti mst nanges . . HAHAHA . . 
Tp tetibe terjumpe crta ni mse round2 kt site blkg Home td . . LALALA ~
So , sape yg kuat nanges . . sila jgn bace . . :)




Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah..... 




HAAAAAAAAAAAAAAAAA ! Da bace ke ??? Sedihkan ???
Huuu~ Pasni xnk da bace ksh2 sedih . . . . T..T
Mmg xkn . . 
Semoga jadi pengajaran utk kite semua . .
N sy hrp Nadia bahagia di 'sana'  . . T..T

COPY FROM FACEBOOK

Dokumen pendaftran semester hadapan

sALAM...kepada semua warga POLITEKNIK SULTAN MIZAN ZAINAL ABIDIN ( PSMZA ).. disini aku ada information terbaru.. kepada semua anda bolen dapatkan borang dokumen pendaftaran semester hadapan bg sesi disember 2010 ( senior only ) dibawah....sila klik button DOKUMEN dibawah

DOWNLOAD : DOKUMEN PENDAFTARAN

Khamis, 11 November 2010

BEREH DOWH!!

SALAM semua....ha nie skarang zulyg POST...hehe..alhamdulillah zul dah bole ar bergerak ckit2..sakit uh ada gak ar...nk wat mcm mana kena ar kuat kan..haha..ermmm anyway thanx to all my friend coz pray for me...ermm sayang korang....

Selasa, 9 November 2010

ALHAMDULILLAH

Kepada semua akak minta maaf sebab lambat inform..
adik zul kini telah sedar dan keadaannya stabil
dan adik zul telah dipindahkan ke wad biasa


AL-FATIHAH

BERITA TERBARU :

* AKAK NAK BERITAHU YANG ADIK ZUL DAH MENGHEMBUSKAN NAFAS TERAKHIRNYA PADA JAM 10.00 PAGI
* MARILAH KITA BACAKAN AL-FATIHAH UNTUKNYA

MAAF AKAK TIDAK BULEY BERITAHU BNYAK BENDA SEBAB AKAK TERASA SEDIH SANGAT-SANGAT SEKARANG INI

BERITA T'BARU ADIK ZUL

* sudah keluar dari WAD PEMBEDAHAN dan diletakkan dalam WAD ICU
* keadaan kritikal (koma)....peluang untuk hidup 20%...
* marilah kita bacakan yaasin untuk adik zul

adik.. akak snat sayang kat adik...kakak harap adik cepat sembuh dan boleh bergembira lagi....kakak tidak mahu kehilangan adik yang kakak sayang..

Isnin, 8 November 2010

BERITA ZUL : 17 : 00

Kepada : Rakan-rakan Zul

* zul sudah msk ke wad pembedahan hrap kita doakan dia okey...
* zul ada beri pesanan dekat akak yang dia snat sygkn rakan-rakan dia

PEMBEDAHAN DIAWALKAN

SAlam semua sekarang nie aku ada dkat spore...ermmm perasaan tkut mmg ada..aku nk cakap THANX kat m.cik aku bg pinjam dia punya broadband..dapat aku post kat sini...td naik flight kol 10 dan sampai dalam kol 11...pnat tunggu nk naik flight...hahaha..sbnarnya bukan xbole naik keretapi...bole tp disbbkan ini kmungkinan hajat terakhir aku an...mana ar tao aku xdew pasni.....ermmmm semalam time g HOSPITAL amik dokumen @ fail sakit aku doktor ada buat pemeriksaan kali terakhir....dan katanya sakit aku ni namanya ATHEROTHROMBOSIS... apa tu?? haha korang cari kat google ok...huhu...ermmm m.cik aku kata pembedahan aku terpaksa diawalkan tkot pyakit aku ni susah dibendung...HAHA setiap saat amat bermakna bgku....sekarang ni aku terperap dalam bilik sorang2...aku minta semua m.cik2 termsuk kakak angkat aku bg pluang kat aku bersendirian...perasaan aku ni tkot...yela dah nk mati....ermmmm ikutkan pembedahan dilakukan pukul 10.00 malam tp dicepatkan pukul 5 petang...awalnya...lepas nie akak aku akan amik alih blog nie....dalam masa 30 minit aku akan gerak ke hospital untuk buat persiapan pembedahan...aku minta maaf dekat korang especially BUDAK ITU...soryyyyy....


klau aku dah xdew aku minta doakan aku jew ok...thun lepas aku msuk spore aku happy sangat sebb dapat berjalan2...tp sekarang aku masuk singapore sbb nk buat pembedahan...tkotnya....ermmmm hope korang semua doakan aku....aku xyakin ar aku ley sambung hidup aku nie..ermmm malas nk berceloteh pnjng2 nie...haha...k la semua....SALAM

Ahad, 7 November 2010

OIT syera sory ar k

kpda syera sory lha k...aku minta maaf kat ko...aku saja buat ko bnci kat aku sbb aku dah nk pergi spore..esok aku gerak....aku buat operation at sana...kali ni mmg aku pg....aku maafkan ko...k./...sory buat ko bnci kat aku...TERPAKSA!!! ermmm jgn lha kau ingati aku lg..apa2 hal pasnie akk angkat aku lak yg pgg bloG nie..lau aku hidup ke xhidup ke...dia akn bgtao at sini...ORAIT...CLEAR???\

P/s : SIsa2 hidup Aku dah nk tiba...bye2 WORLD....kakak2..nnti jaga an bLOg adik ok...Syang akak

Sabtu, 6 November 2010

Pandai btul ko putar belitkan cerita..huhu...good girl!!

salam semua...first of all korang baca bnda yg aku print screen dari blog sidia.....
klik gambar untuk besarkannya....

ok...thanx post blog begitu...ok mmg btol aku dtg kat ko xbg salam....tp ko ada bg sala juga kew?? aku tnya nie?? ( marah nie ) xdew an...so asal ko nk kecah2x.....xpuas hati kew dah dapat nset ko blik?? nk sangat an..aku dah kata ngn ko aku nk tukar caover nset sbb aku dah calarkn..ko kata apa?? xpayah an...wea aku berani bersumpah ar...dah la wea stop2 ar nk putar belit cerita...lpas nie aku dah xkn contct ko lg...tp ingat..dulu bile aku nk berkwan ngn membe ko asal xbole?? kata aku nk ngurat diorang la apela...skarang apacer?? g gunung lambak ngn membe aku...huh!!!...arghhh lantak ko ar...peduli lak aku..ramai lagi bunga diluar sana....aku boleh bg cinta aku kat perempuan lain...lebih perfect dari aku bg ko dulu...sory ar.,.aku nk blah cpat2 td bukan apa..mlas nk jumpa ko sbb ko uh awek orng so nnti xpasal2 lak an....haha...dan untuk pengetahuan ko..aku xpernah nk baling handphone ko...aku jaga ar...tp yg skrin dia calar uh lau ko nk ganti rugi ko call aku...aku bayar la wea...ko pk aku ni sengkek sangat kew?? wea setakat lau ko nk kfc aku boleh blnja ar..sampai ko buncet!! haha...anythng problem call me..

ko sayang aku sepenuh hati?? huhu itu ko...aku dah xsayang ko lg...sorry to SAY...dan apa ko nk kata ag ko kata ar..pasni aku dah xnk gado dan jumpa ko ag...g la mana2 ko suka...aku dah ada jalan hidup sendiri..
dan apa2 hal aku minta maaf k sbb soh ko salam aku td...bukan apa itu lah LAST DAY kita jumpa..lpas nie dah xdew sorry BANGAT!!!! 

Salam Ikhlas DARI : MOHD ZULKARNAIN BIN RAMLAN TO>> NUR SYAHIRA HUSNA BT ISHAK

P/S : AKU MINTA PASNI KO XUNGKIT APA2 DARI AKU..

Isnin, 25 Oktober 2010

TAHNIAH

xbnyak bnda aku nk post tp aku nk ucap TAHNIAH kepada kau...yela sbb kau dah jumpa lelaki yg boleh menerima kau seadanya..k la hope kau berbahagia disamping i** yg ko sayang tu...k.salam

JGN BUAT AKU ANGIN!!! JGN BUAT AKU GILA DARAH!!!

Jgn Bajet baik dekat blog KO ar wei perempuan...ada brand jum face 2 face dgn aku mau??? jgn cakap blakang ( BLOG )...aku bukan nk ungkit ar...dulu time ko susah sapa tolong?? huh aku mlas nk berkira ngn ko tp skang nie ko dah pijak kpala aku nk pulak aku duduk diam...haha ko tnggu jew masa2 menanti...kau cakap aku mati xley mgucap?? hbis ko uh bole ke? doa qunut reti?? huh!! ko pk ko islam  dah perfect ar...maybe ko boleh kata ko solat cukup tp ko kuar pkai tudung?? dapat dosa serupa mcm xsolat...ko tau sehelai rambut halus lau nmpak bukan mahramnya brapa thun kat neraka??? cakap2??? huh xpayah cakap aku ar..ko jaga kain ko sendiri ar..ntah2 kain sendiri yg koyak xtao...wei stkat lau aku nk jtuhkan hbungan ko ngn faiz dah lama aku buat ar wea...cuma aku kata xpyah nk balas dendam...ada satu bnda ko xpnah tao..HAHAHA...get ready for my plan...sekali lagi aku dgar cerita pasal aku kat blog ko insyaallah aku bole buat family ko meninggal...lagi2 ayah ko...maybe ko kata ko redha maafkan aku tp dalam hati ko tu xpernah nk maafkan aku...aku tau ar wea perangai ko yg suka balas dendam...tp ingat..aku dgar jew nama aku kat blog ko pasni...SIAP AR KO!!! xdew sapa boleh mghalangkan aku membuat jahat kecuali allah... KESABARAN ada hadnya... INGAT !! jgn buat aku gila darah...lau nk hidup lama diam k...tau perangai aku an...aku ni pntang dicabar...sekali aku dicabar siap ar ko...ko nk cakap aku dayus ke apa ke lntk ko ar..ko kutuk aku sedap2 aku gak nk tahan sakit hati...tp kali nie tiada maaf bgmu!!!

Ahad, 24 Oktober 2010

genting highland...SPACE SHOOT...

Owhhh tidakk ngeri naik benda nie..tkot2...nk melyang n7yawa pun ada tao x..ni kali pertamdan kali terakhir...tasanggup lagi aku menaiki bnda ini mmbuat diriku bgaikan nk matiii!!

tngok video bawah nie
video
P/S : tkot!!!

JAduAL periksa PSMZA ( JTMK )

nk clear klik gambar ok!!

P/S : Get ready Final Exam...

takwim POLI 2011


nk clear klik gmbar!
P/S : xsabar nk cuti sem panjang..haha :)

berlGAk Nk MAmpos

Salam..sory lau aku cer pasal ko kat bLog aku..tp aku xthan ngn sikap berlagaK ko uh...ala baru dapat PRA-DIPLOMA kat UTM dah berlagak...wei xpew2 skarang ko bole la berlagak dan cakap besar ngn aku to ingat satu hari nnti allah balas balik... xpew mybe ko pk aku dak poli hina sangat ar...kesalahn besar ko kat situ...ishh gram ar...skarang berlagak ngn aku ntah esok lusa dah berjaya sombong pasuh lupa ngan mak bapak..haha...

ko pk aku xdew bukti ko kutuk aku?? gmbar kat bawah ni memberi penjelasan ar wea...dah ar..g ar lagak ko kat UTM...ada ku kesah... tp sory ar kutok2 ko kat sini...nk face 2 face tkot ko xnk lg satu tkot makan tangan lak..haha..mmg aku dayus?? pehal?? itu dulu beb...not now..aku nk berubah...


P/S : xpayah sombong... sory aibkan ko...

Sabtu, 23 Oktober 2010

GENTING HIGHLAND!!!

wahhh sejuknya!! itulah pengalaman pertama kali aku sampai d genting highland...huhu..perjalanan dari dungun ke genting mgmbil masa 6 jam..aku bertolak pukul 1 pg dan dan blik pukul 4 ptg..huhu..mcam2 pengalamn kat sana..mmg seronok...aku pergi berempat...roomate aku...dan dua orang ag membe blok...huhu...aku pergi ni pun xrancang...pada asalanya kitaorang nk kuar kat2 sini jew sbb kitaorang bosan gile..ntah ngan xsengaja mulut membe aku kata jom g GENTING?? aku pun ngan excitednya kata jom!!huhu..dengan memndu kereta myvi jenis auto huhu mmg syok la...walupun aku xbiasa..aku pun go ke sana..bawa punya bawa sampai ar kat R&R genting sempah berhenti rehat..kmudian naik ke genting...punya la sejuk...xtahan kesejukan aku at atas sana...time tu lapa sngat...mknn at ats mhal2..kitaorg g kfc pg tu...fuhhh sdap!!!...HAHA dah mkn kitaorg g check in ticket pelepasan msuk...huhu....akhirnya kitaorang berjaya...pada asalnya time masuk uh kitorng sesat nk cari tempat main go kart...tnya kat kaunter prtnyaan..ha!! baru jumpa...tunggu go kart ramai orang so kiraorng naik roller coaster...mak ai mcm nk tercabut jntung aku ni...tkot!!! haha..

lpas dah hbis main roller coaster aku g main go kart...dalam 15 minit baru dapat main sbb orng ramai...tp yg xbesh aku dapat keta slow....huhuhu...ermmm dah hbis uh main lak bnda yg tinggi uh...apa bnda tah nama dia..aku pun xtao..haha time tu lg gayat...

dah main mcam2 dalam uh kitaorang p makan kat McD...ada lak abg yg keje kat situ wat magik...tp magik bodo..hahaha mcam la aku xtau..kui3...aku kepenatan time uh...tp aku drive gak keta..haha...time tu hujan lebat....tp nk kejar masa punya pasal 140 km/h aku bawa...haha peduli apa...ermmm aku lepak makan kat telok cempedak makan kat sana....arghhh pnat sangat time tu...tido kejap..mata dah ok jom balik..haha kat dalam kete bergelak saja pk pasal roller coaster dan mcm2 ag yg kitaorang main...itulah pngalamn...dan alhamdulillah perjalann kitaorang selamat...ok la sampai disini coretan aku...

P/S : nk ke genting buka peta lau x ley sesat nnti...

Selasa, 19 Oktober 2010

Briged MUda Rela!!

TAhniah Kepada Pasukan briged Rela Muda....td aku terpaksa pergi ke Kursus... aku xtao kursus apa...aku pun pergi jew ar..haha last2 dapat tau kursus untuk pemilihan Briged Rela Muda...huhuhu...ermmm aku minta maaf tp aku mmg xberminat...tp aku bg sokongan kepada rakan2 ku untuk msuk ke pasukan tersebut tetapi aku tidak...ha bukan aku xnk tp aku ada sebab xbole masuk..huhu syarat2 dia :

WARGANEGARA MALAYSIA - AKU LEPAS
UMUR 16 TAHUN KEATAS - AKU LEPAS
SIHAT TUBUH BADAN - INI AKU X LEPAS..

ha sebb uh aku xmohon..huuhuu..tp apa pun thanx kepada RELA sbb bg makann dn minuman FREE!!
huhu,...kitaorang dapat NASI DAGANG special rela..dengan air MINERAL botol ... nasi dagang berlaukan ikan tongkol...perhhh masyukkk!!! sedap!!! rugi sapa x join....ermm

P/S : sApa yg nk masuk uh boleh la pergi ke pejabat rela sendiri untuk isi borang...bawa gmbar saiz passport dan photostat I/C.

Ahad, 17 Oktober 2010

MEMOHON KEMAAFAN SECARA TERBUKA...

Kepada rakan2 ku...aku rasa aku bersalah sngat ngan korang...ermmm mmg ptot kot aku kna hukuman sebegini...tp xpew ar...redha je ar...brani buat brani tnggung an...ermmm aku tao ramai kecik aty...so disini aku nk memohon kemaafan dari korang...lpas ni aku jnji aku xbuat ag...waaaa...mama!!! ermm pasnie maybe aku buat blog niee untuk sendiri2 kot..dah xbuat secara umum...heee~ nk tao perkembangan diri aku tngok je aku at kelas...huhu...

P/S : SORY TO ALL FRIEND

Sabtu, 16 Oktober 2010

PENUKAraN DomaIn...

tidak Lama Lagi aku Akn menukaR Nama blog aKu serta domain...aku xkan pkai Blog lagi..kemungkinan selepas ini Aku akan PAkaI domaiN .COM.MY @ sebagainya...aku akan beritahu kemudian...kpda yg tiada kena mgena dngan post blog aku sblom ni dan anmda terasa..aku minta maaf la...sbb aku xsemua budak yg aku xpuas hati...cuma ada segelintir...nnti aku jumpa korang..aku sttle depan2...face 2 face...tp aku harap korang dapat terima apa yg aku cakap...

p/s : aku xnk satu kelas aku bergaduh...aku nk hppy!!!!

Selasa, 12 Oktober 2010

VirUs BanyAk~

owhhhh noooo~......bnyknya Virus!!! owhhh tidak kusangka begini bnyak virus...ermmm bukan apa...ni roomate aku suruh scan dia punya pendrive..dia kata ada virus so aku relks dan cool...ingat kan mybe ada 2 @ 3 je virus tp tidak kusangka...rupa2nya ada dalam 100 lebih virus yg menginap didalam pendrive JENAMA KINGSTON...hohoho...terkejut gak aku...selama ni lau aku scan pun yg keluar 2 @ 3 virus jew...last amik ko...bnyak pula uh..hihihi...aku dah scan dan virus telah ku lupuskannya jauh2..hahaha..pasni aku nk format komputer....sebab apa??? budus punya windows nie...time gini ar dia nk corrupt ar apa ar...nk je baling lptop nie...tp aku syg sebb dia tolong aku bnyak buat assignment...lihat gmjbar dibwah




ha aku pakai Antivirus jenis AVG..huhu tengok terikh luput dia bile..lmbat ag an..hehehe...relaks2...nk tao bgaimana??? lu pk ar sendiri...

P/S : nk seribu daya xnk seribu dalih

Isnin, 11 Oktober 2010

Kemalangan Ngeri Terbaru Simpang Ampat

Al-fatihah...marilah kita sama2 bacakan alfatihah kepada saudara mara kita yg terlibat dalam kemalangan ngeri membabitkan 2 buah bas, 3 buah kereta dan sebuah van..

Seramai 12 orang maut dan lebih 40 lagi cedera dalam satu kemalangan membabitkan dua bas, sebuah van dan tiga kereta di Kilometer 223, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat di sini, petang tadi.

Polis berkata, kejadian berlaku pada kira-kira jam 6.40 petang apabila sebuah bas ekspres yang menuju ke Kuala Lumpur, gagal dikawal lalu melambung dan memasuki laluan bertentangan.

Bas terbabit kemudian melanggar sebuah van dan menghempap dua kereta lain sebelum melanggar bahagian tepi bas Jabatan Kebajikan Masyarakat yang menuju ke selatan.
Sebuah kereta lagi turut terbabit dalam kemalangan itu, namun pemandu dan penumpangnya selamat.

Setakat ini, kesemua mangsa belum dapat dikenal pasti.

Semua mangsa yang meninggal dunia dan cedera dihantar ke tiga hospital berasingan iaitu Hospital Tampin, Hospital Tuanku Ja'afar dan Hospital Melaka.

Kemalangan itu menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk di kedua-dua hala.
Sumber - BERNAMA

Update: Bas bergoyang kuat dan berpusing

Kemalangan berlaku jam 7.12 malam apabila sebuah bas Ekspres Delima dari arah selatan menuju ke Kuala Lumpur terbabas ke laluan bertentangan dan bertembung dengan sebuah van. Sebuah bas Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan tiga kereta turut terbabit dalam kemalangan itu.
Setakat tengah malam tadi, jumlah sebenar mangsa belum dikenal pasti kerana semua yang terbabit sama ada yang meninggal dunia dan cedera, termasuk parah dihantar ke hospital.






video
Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Mizan Md Dom, berkata kemalangan berlaku di lebuh raya menghala ke selatan, iaitu di antara Hentian Pedas-Linggi dan Plaza Tol Simpang Ampat.

“Sebahagian besar mangsa dihantar ke Hospital Tampin, Alor Gajah dan Melaka bagi memudahkan mereka menerima rawatan kerana kemalangan berlaku di lebuh raya menghala ke selatan,” katanya kepada Berita Harian malam tadi.

Sementara itu jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat, berkata 24 pegawai dan anggota dari balai Rembau, Tampin dan Alor Gajah dihantar ke tempat kejadian untuk menyelamatkan mangsa.
Seorang penumpang bas ekspres yang cedera dan dihantar ke Hospital Tuanku Ja'afar Seremban (HTJS), Nur Najlaa Aqilah Mohd Ghazali, 19, berkata dia sedang tidur ketika kejadian.

Pelajar Universiti Malaya itu berkata, dia terkejut daripada tidur apabila bas bergoyang kuat dan berpusing beberapa kali sebelum terbabas di lebuh raya bertentangan.

“Bas menimpa sebuah kereta sebelum dirempuh sebuah bas dari arah bertentangan. Keadaan kelam kabut dan nasib baik saya hanya cedera ringan,” katanya yang cedera muka dan tangan.

Difahamkan, bas JKM terbabit membawa bekas tentera yang menghadiri Perhimpunan Raksasa Persatuan Bekas Tentera Malaysia di Stadium Bukit Jalil, Kuala Lumpur, petang semalam.

Sumber : Berita Harian

Sabtu, 9 Oktober 2010

cara melajukan pc

Punca 1. Membuka program yang menggunakan memori yang tinggi
Penyelesaian 1: Program yang mempunyai memori yang tinggi perlu beserta dengan RAM yang tinggi. Cara paling mudah, buka program yang menggunakan memori yang tinggi dan tutup/matikan program lain.
Contohnya, jika anda membuka permainan komputer (games) yang semestinya akan menggunakan memori yang tinggi, tutup/matikan aplikasi lain seperti Internet Explorer, Antivirus dan juga apa sahaja program yang tidak digunakan ketika itu. Jadi, RAM dan processor akan tertumpu ke satu program sahaja dan secara tidak langsung akan melajukan komputer anda.
Punca 2. Program yang berjalan di sebalik tabir (background program)
Penyelesaian 2: Cara paling mudah anda matikan sahaja program tersebut. Gunakan fungsi disable pada option atau jangan run semasa loading windows. Semua setting ini ada pada option/preference pada setiap program.
Untuk hilangkan program pada startup boleh gunakan System Configuration Utility. Caranya Klik pada Run -> msconfig dan tekan OK. Terus ke Startup tabs dan untick pada program yang tidak diperlukan semasa startup komputer.
Punca 3: Ruang hard disk yang terhad

Penyelesaian 3:  Tiada cara lain melainkan menambah saiz hard disk atau membuang sebarang perisian yang tidak digunakan pada komputer anda.
Anda juga boleh gunakan fungsi scandisk dan juga defragment pada hard disk. Anda juga boleh lakukan menggunakan perisian CCleaner.
Punca 4: Virus, trojan, spyware dan anasir jahat.
Penyelesaian 4: Update dan scan seluruh komputer. Satu tips daripada saya, pastikan scan setiap pendrive yang dipasang pada komputer. Pendrive memang mudah berjangkit dari satu PC ke PC yang lain. Virus bergerak semudah kita membawa pendrive ke mana-mana. Jadi, berhati-hati.
Punca 5: Memori (RAM) yang rendah
Penyelesaian 5: Cara paling mudah anda perlu tambah RAM atau kurangkan program yang dipasang pada komputer. Install hanya ikut keperluan sahaja.

apa itu PING?

Salam sejahtera,
Apa itu ping?
Ping bertujuan untuk mengetahui sama ada sesuatu destinasi (destination) itu wujud atau tidak. Ping dihasilkan daripada sumber utama (source). Jika destinasi itu wujud ia akan bertindak balas dengan memberitahu statusnya. Contoh sukan yang menggunakan konsep ini adalah ping pong.
Contohnya apabila kita menggunakan command prompt untuk ping sesuatu laman web. Jika hasil ping adalah reply, bermakna laman web tersebut masih lagi aktif.
Di bawah adalah contoh laman web yang saya ping. Apabila lakukan proses ping, website tersebut memberi tindak balas yang positif. Jadi, laman web tersebut aktif.

Sebenarnya, ping ini mendapat ilham daripada perbualan dan hubungan kita setiap hari. Misalnya, apabila kita ke rumah rakan kita akan memberi salam (proses ping daripada sumber). Jadi hasilnya ada dua:
1. Salam kita dijawab. Proses ping dua hala berlaku dan berjaya kerana ada tindak balas yang positif.
2. Salam kita tidak dijawab. Adakah rakan kita tiada di rumah? Keluarkah atau sudah pergi tak kembali?  Tiada tindakbalas. Jadi kita tahu rakan kita tiada di rumah.
Sebagai pengguna internet dan networking tegar, aplikasi ping seperti command prompt adalah salah satu benda wajib. Tujuan utama untuk menyemak status destination sama ada aktif atau sebaliknya.
Apa kita boleh buat dengan ping?
1. Jika internet bermasalah (down), cuba ping laman web kegemaran anda menggunakan command prompt. Jika ada reply bermaksud talian internet anda masih lagi mempunyai sambungan. Mungkin bermasalah kepada DNS dan browser anda.
2. Bertegur sapa seharian. Gunakan konsep ping untuk berbual, bertanya khabar dan berbincang.
3. Ping blog atau website anda guna Pingler.com. Satu website yang dapat memberitahu search engine maklumat terkini/update blog.

panduan membeli komputer

Salam sejahtera,
1. Penggunaan – Motif atau tujuan utama laptop tersebut dibeli. Jika untuk bermain games perlukan laptop yang lebih canggih. Jika hanya untuk menaip dan melayari internet, cukup sekadar yang sederhana.
2. Budget – Berapa budget, anggaran atau lebih senang duit yang anda ada. Lebih digalakkan membeli secara tunai berbanding menggunakan kaedah hutang. Lebih menjimatkan. Tetapi tidak salah membeli menggunakan kaedah hutang, ansuran seperti kad kredit, cuma tidak disyorkan.
cartoon-laptop
3. Warranty – Jaminan sesuatu laptop kebiasaannya adalah satu tahun. Tetapi kita tidak mahu menggunakan laptop dalam tempoh satu tahun sahaja. Mahukan lebih daripada itu. Pastikan warranty lebih lama supaya kita lebih bersedia dengan kemungkinan buruk.
4. Buat pemerhatian – Kunjungi mana-mana kedai yang menjual laptop. Tanya dan buat perbandingan antara satu produk atau jenama dengan yang lain. Tidak terburu-buru membeli dengan tawaran kerana ianya melibatkan duit yang beribu-ribu. Pastikan jangan tertipu.
5. Tanya pemilik – Ini salah satu cara paling berkesan sebelum membuat sebarang tindakan. Pemilik laptop, biasanya rakan-rakan sendiri lebih mudah memberikan nasihat, pro dan kontra sesebuah laptop yang ingin dibeli.
6. Model - Jenama juga memainkan peranan penting. Kadangkala jenama memberikan keyakinan kepada kita untuk membeli.
7. Bantuan – Servis bantuan selepas jualan juga penting. Ke mana kita akan rujuk jika ada masalah? Siapa kita perlukan? Bagaimana dengan servisnya? Adakah meluas? Itu semua penting.

BEli daN PAsAng sendiri Komputer

Komponen
Spesifikasi
Harga (RM)
Motherboard ASUS M4N78 Pro
LAN, Hybrid SLI, PCI-E 2.0
350
Processor Phenom II Black Edition 720
2.8 Ghz
510
Samsung LCD Monitor
20 Inci
445
Western Digital Hard Disk
1 Tb
350
DDR II RAM
4 Gb
160
XFX GTS 250 DDR III Graphic Card
512 Mb
550
Keyboard + Mouse
Microsoft
50
Power Supply Cooler Master Extreme Power Plus
460Watt
160
Chassis Cooler Master Elite 340
Black
160
Semuanya berharga

RM 2735.00

Bagaimana ingin mengetahui jantina komputer kita?

Salam sejahtera,
Post kali ini cuma sekadar santai pada bulan Ramadhan. Saya ada baca satu thread di forum kegemaran saya, WangCyber.com. Pada forum itu ada ditunjukkan bagaimana kita dapat tentukan jantina notebook berdasarkan bunyi yang dihasilkan.
Ini sekadar santai dan lebih kepada keseronokan semata-mata. Jantina notebook ditentukan oleh bunyi yang dihasilkan selepas kita buat beberapa perkara.
Bagaimana? Ikuti langkah di bawah:
1. Buka Notepad
2. Taip  CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”I love YOU”
3. Kemudian klik Save as sebagai i love you.vbs
4. Tutup fail tersebut dan kemudian buka semua fail tadi. Pastikan komputer/notebook anda ada bunyi.
Jika notebook, kebanyakkannya bunyi suara wanita. Saya cuba di komputer/PC saya, bunyi suara lelaki. Jadi, PC saya lelaki!
Selamat mencuba.

iklim - hakikat sebuah cinta

Aku adalah insan yang tak punya
Cuma rasa cinta membara
Lalu tercipta rinduku padanya
Kerana cinta bahagia

Pujangga menyatakan oh cinta berharga
Dari emas dan permata
Lalu ku bawa cinta di persada jiwa
Sinar menyuluh gelita

Sewaktu debar cintamu terasa melanda
Bangkit rinduku padamu di ketika itu
Lalu tersentak diriku sedari lamunan
Kini sebenarnya aku telah kau tinggalkan

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu kucuba menaburi cinta
Bagimu tiada nilainya
Tiada harta dan cinta

sakit kepala

atooyaaaiiiii!!! semua sakit nie...leher sakit..kepala sakit..badan2 dan sendi2 pun sakit nie...mcm mana nie...sakitnya...ermm kepala pun ngah serabut ngah pk an pasal assignment,presentation,quiz lagi,test ag..arghhh pecah kepala wea...

dengan keadaan duit yg paras2 hidung nie pun xtao nk wat mcm mana..owhhh tidakkkk....ermm aku pun ngah runsing memikirkan rindu aku kat mak dan ayah aku...sup!! sup!!... ;-(....

kebosanan aku dibuatnya bile berada dalam asrama dengan budak yg ramai balik ke rumah masing..aku nk balik gak..tunggu ar aku..huwaaaa aku xdapat balik...nk balik2x...nk juga...tp apakan daya aku hnya mngikut arahan tuan besar...ermmm perut aku sekrang nie bunyi lagu TEKNO ar...k ar nk kuar p makan,...tata..

p/s : bersabar amat penting tao..

SISTEM OPERASI @ OPERATING SYSTEM

Tahukah anda, apa itu Operating System? Lebih mudah disebut sebagai OS, ia membawa maksud Sistem Pengoperasian. Windows XP adalah sejenis OS, begitu juga dengan Windows Vista dan Windows 7, kesemuanya datang dari keluarga Windows NT. Selain daripada Microsoft Windows yang anda kenali, terdapat juga OS lain seperti Unix yang selalu dijalankan di server; Mac OS X yang dijalankan pada komputer Apple; serta Linux seperti Ubuntu, Fedora, dan Knoppix.

Dalam sebuah komputer, OS berfungsi sebagai perantara di antara software dan hardware. Ia juga bertanggungjawab dalam mengagihkan sumber komputer – seperti memori dan CPU – kepada setiap aplikasi yang dijalankan.

Katakanlah anda sedang menaip surat menggunakan Microsoft Word. Apabila anda ingin mencetak dokumen tersebut, OS akan bertanggungjawab untuk menyampaikan arahan dari Microsoft Word (software) kepada printer (hardware). Interaksi lazim antara software dan hardware ini diuruskan oleh OS supaya aplikasi tersebut tidak perlu menguruskannya sendiri, sekaligus memudahkan programmer membuat aplikasi.

Jumaat, 8 Oktober 2010

Bad Romance SYIRIK!

Assalamualaikum w.b.t

Lagu beliau menjadi siulan anak-anak muda, masyarakat dunia. Mungkin perwatakan beliau yang mengeri dan menjengkelkan menjadi siulan semua. Tak lain dan tak bukan minah Si Lady Gagah la. Semua orang kenai dia ni. Berjaya menarik jutaan peminat dari seluruh dunia. Tapi sayangnya orang-orang Islam kita turut terjebak sama. Kasihan. Hentikanlah meminati Lady Gagah ini.

Sebab?

Mungkin ramai yang pernah terbaca perihal ini. Lirik lagu yang begitu mencurigakan.

Oh-oh-oh-oh-oooh!Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!Caught in a bad romanceOh-oh-oh-oh-oooh!Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!Caught in a bad romanceRah rah ah-ah-ah!Ro mah ro-mah-mahGaga Ooh-la-la!Want your bad romance
(Tak sanggup teruskan)

Penjelasannya :


Beginilah Rah dalam bahasa mesir purba bermaksud Tuhan.

Untuk lebih kepastian bukalah buku teks Tingkatan Empat dan cari di bahagian Tamadun Mesir Purba.

Freemason telah menelusuri dari dahulu lagi. Pada zaman Pemerintahan Ramses atau Firaun lagi, organisasi durjana ini sudah menyelit unsur-unsur dajal tanpa disedari.

Dan sudah tentulah tanpa disedari, orang ramai memuja-muja. Mungkin ada yang di antara kalian masih lagi tidak faham dengan konteks post ini. tapi bagi insan yang sudah menonton video the arrival di youtube. com pasti akan ketahui kaitan perkara ini.

Lirik lagu sebegini juga pernah berlaku dalam lirik lagu MADONNA. Saya tak ingat lagu apa, tetapi lagu itu pernah menjadi siulan ramai dan di radio kerap dimainkan.

Dahulu freemason menyelitkan unsur dajjal dalam pemerintahan kerana pemerintahan adalah medium yang sangat berkuasa dalam mempengaruhi rakyat,
sekarang, mereka mengambil inisiatif dan menukar cara mereka menyelitkan unsur dajal ke medium MUZIK dan HIBURAN keran INILAH medium yang SANGAT mempengaruhi MASYARAKAT hari ini tanpa mengira agama dan bangsa serta negara. Bukankah begitu?

Cara perjalanan Organisasi durjana ini sangat sulit dan sangat susah untuk orang ramai mengetahui. dan kini Alhamdulillah sudah ada insan yang MEMECAH rahsia mereka.

Tapi apa yang boleh buat. Freemason mempunyai orang kuat untuk tolong mereka.

video kenangan DIP1-S4

ok kalau korang nk tengok video yg aku edit korang boleh la mendownloadnya k...video ni hsil gmbar yg aku amik dari korang..sila bagi komen untuk aku pertingkatkan lagi kualiti video yg akan ku buat masa akan datang


DOWNLOAD
http://www.4shared.com/file/914YTTJv/Kenangan.html

Jogging ke Bukit bauk

KRinGGGGGggggGGGG!!!!!! jam menunjukkan kol 6 pg...arghh relaks ar baru kol 6pg...jnji ngan diorang pkol 6.30...zerrrrzrzrz...zerrrzzzzz,,,zerzzzzz (telefon bergetar)...kol 6.37 sambil memerhatikan ke arah jam dinset..HA?? aku dah lmbat!!! bergegas ku siapkan diri....zoooommmmmmm!!! 6.40 aku siap..king2 ( sound effect) aku jumpa amin...amin kejut zaim cepat..ASSALAMUALAIKUM! tuk!!!tuk!!! tuk!!!....
zul : zaim jom g jogging...
zaim : ala malas ar...
zul : la semalam ia2 nk pergi skarang xnk lak...cpat mandi kitaorang tunggu..
zaim : aku malas ar...
zul : confirm xpg??
zaim : yup
zul : k ar aku chow dulu...

kemudian aku jumpa ngan helmi...zuupp!!zupp!! kitaorang smpai pintu blakang..
helmi msg diorang...

helmi : mna korang?
sue : bg kitaorang 2 minit...
tunggu punya tunggu x muncul2 ar...ermm 10 minute later...ha tu diorang..
ala!!! diorang jalan bukan nk jogging..ermmm xpew ar....relaks...
kat bawah nie ada ar 2-3 keping gmbar yg sempat disnap...nk tngok?? angguk dulu nnti di kuar..
 ni menara yg kedua sebelum sampai puncaknya..
 pemandangan indah dari atas bukit bauk...ketinggian xpasti..tinggi klcc kot

 CINCIN..tangan dsponsor oleh sue..camera dsponsor oleh aku..hehe
 3 DARA!! duduk ditengah jalan..lalala ( nyanyi )
 posing candid kew??
 sue & wani...sempat lagi tu
 dari kiri hana.ika.aku.hilmi,wani.amin..yg amik gmbar ni sue
mata aku fault ar...benci2..
 ciss..fault ag gmbar aku..mata tertutup..
 no komen~ mata fault ag..
 cuba tengok amin,,,nun jauh disana..haha...aku & ami ngah promote gg..hana promote air..wani mcm nk tido pun ada...ika lak pose gangster

 agaknya aku xley amik gmbar kot...mata asyik fault jew..benci3x
 cute x muka aku..haha...ami keletihan tp aku steady... wani melihat sapa tu??
 ika ko nie amik gmbar time hana tido..hahaha
 amin kepenatan
 berjaya sampai diatas
 muka letih..haha tp bile dapat tngok pmandangan indah terus xpenat
 amin nk juga amik gmbar an..hehe
 sempat lagi uh sue nk snap gmbar...xpew sue sekali sekala an..
 aksi 18 tahun ketas...aksi merbahaya menyebabkan penyakit muntah2..cery bery dan sbgnya..haha!!
 sampai juga ko...hahha..ingatkan x follow aku g bukit bauk rupa2nya dia pergi ar
 mesyuarat yg dilakukan
 jom bergambar..haha...blakang uh pejabat TM yg berada diatas puncak bukit bauk
pmandangan dari bukit bauk...best x??

P/S : jom mendaki lagi..baik untuk kesihatan!

LIHAT!!

Related Posts with Thumbnails