Isnin, 25 Oktober 2010

TAHNIAH

xbnyak bnda aku nk post tp aku nk ucap TAHNIAH kepada kau...yela sbb kau dah jumpa lelaki yg boleh menerima kau seadanya..k la hope kau berbahagia disamping i** yg ko sayang tu...k.salam

JGN BUAT AKU ANGIN!!! JGN BUAT AKU GILA DARAH!!!

Jgn Bajet baik dekat blog KO ar wei perempuan...ada brand jum face 2 face dgn aku mau??? jgn cakap blakang ( BLOG )...aku bukan nk ungkit ar...dulu time ko susah sapa tolong?? huh aku mlas nk berkira ngn ko tp skang nie ko dah pijak kpala aku nk pulak aku duduk diam...haha ko tnggu jew masa2 menanti...kau cakap aku mati xley mgucap?? hbis ko uh bole ke? doa qunut reti?? huh!! ko pk ko islam  dah perfect ar...maybe ko boleh kata ko solat cukup tp ko kuar pkai tudung?? dapat dosa serupa mcm xsolat...ko tau sehelai rambut halus lau nmpak bukan mahramnya brapa thun kat neraka??? cakap2??? huh xpayah cakap aku ar..ko jaga kain ko sendiri ar..ntah2 kain sendiri yg koyak xtao...wei stkat lau aku nk jtuhkan hbungan ko ngn faiz dah lama aku buat ar wea...cuma aku kata xpyah nk balas dendam...ada satu bnda ko xpnah tao..HAHAHA...get ready for my plan...sekali lagi aku dgar cerita pasal aku kat blog ko insyaallah aku bole buat family ko meninggal...lagi2 ayah ko...maybe ko kata ko redha maafkan aku tp dalam hati ko tu xpernah nk maafkan aku...aku tau ar wea perangai ko yg suka balas dendam...tp ingat..aku dgar jew nama aku kat blog ko pasni...SIAP AR KO!!! xdew sapa boleh mghalangkan aku membuat jahat kecuali allah... KESABARAN ada hadnya... INGAT !! jgn buat aku gila darah...lau nk hidup lama diam k...tau perangai aku an...aku ni pntang dicabar...sekali aku dicabar siap ar ko...ko nk cakap aku dayus ke apa ke lntk ko ar..ko kutuk aku sedap2 aku gak nk tahan sakit hati...tp kali nie tiada maaf bgmu!!!

Ahad, 24 Oktober 2010

genting highland...SPACE SHOOT...

Owhhh tidakk ngeri naik benda nie..tkot2...nk melyang n7yawa pun ada tao x..ni kali pertamdan kali terakhir...tasanggup lagi aku menaiki bnda ini mmbuat diriku bgaikan nk matiii!!

tngok video bawah nie
video
P/S : tkot!!!

JAduAL periksa PSMZA ( JTMK )

nk clear klik gambar ok!!

P/S : Get ready Final Exam...

takwim POLI 2011


nk clear klik gmbar!
P/S : xsabar nk cuti sem panjang..haha :)

berlGAk Nk MAmpos

Salam..sory lau aku cer pasal ko kat bLog aku..tp aku xthan ngn sikap berlagaK ko uh...ala baru dapat PRA-DIPLOMA kat UTM dah berlagak...wei xpew2 skarang ko bole la berlagak dan cakap besar ngn aku to ingat satu hari nnti allah balas balik... xpew mybe ko pk aku dak poli hina sangat ar...kesalahn besar ko kat situ...ishh gram ar...skarang berlagak ngn aku ntah esok lusa dah berjaya sombong pasuh lupa ngan mak bapak..haha...

ko pk aku xdew bukti ko kutuk aku?? gmbar kat bawah ni memberi penjelasan ar wea...dah ar..g ar lagak ko kat UTM...ada ku kesah... tp sory ar kutok2 ko kat sini...nk face 2 face tkot ko xnk lg satu tkot makan tangan lak..haha..mmg aku dayus?? pehal?? itu dulu beb...not now..aku nk berubah...


P/S : xpayah sombong... sory aibkan ko...

Sabtu, 23 Oktober 2010

GENTING HIGHLAND!!!

wahhh sejuknya!! itulah pengalaman pertama kali aku sampai d genting highland...huhu..perjalanan dari dungun ke genting mgmbil masa 6 jam..aku bertolak pukul 1 pg dan dan blik pukul 4 ptg..huhu..mcam2 pengalamn kat sana..mmg seronok...aku pergi berempat...roomate aku...dan dua orang ag membe blok...huhu...aku pergi ni pun xrancang...pada asalanya kitaorang nk kuar kat2 sini jew sbb kitaorang bosan gile..ntah ngan xsengaja mulut membe aku kata jom g GENTING?? aku pun ngan excitednya kata jom!!huhu..dengan memndu kereta myvi jenis auto huhu mmg syok la...walupun aku xbiasa..aku pun go ke sana..bawa punya bawa sampai ar kat R&R genting sempah berhenti rehat..kmudian naik ke genting...punya la sejuk...xtahan kesejukan aku at atas sana...time tu lapa sngat...mknn at ats mhal2..kitaorg g kfc pg tu...fuhhh sdap!!!...HAHA dah mkn kitaorg g check in ticket pelepasan msuk...huhu....akhirnya kitaorang berjaya...pada asalnya time masuk uh kitorng sesat nk cari tempat main go kart...tnya kat kaunter prtnyaan..ha!! baru jumpa...tunggu go kart ramai orang so kiraorng naik roller coaster...mak ai mcm nk tercabut jntung aku ni...tkot!!! haha..

lpas dah hbis main roller coaster aku g main go kart...dalam 15 minit baru dapat main sbb orng ramai...tp yg xbesh aku dapat keta slow....huhuhu...ermmm dah hbis uh main lak bnda yg tinggi uh...apa bnda tah nama dia..aku pun xtao..haha time tu lg gayat...

dah main mcam2 dalam uh kitaorang p makan kat McD...ada lak abg yg keje kat situ wat magik...tp magik bodo..hahaha mcam la aku xtau..kui3...aku kepenatan time uh...tp aku drive gak keta..haha...time tu hujan lebat....tp nk kejar masa punya pasal 140 km/h aku bawa...haha peduli apa...ermmm aku lepak makan kat telok cempedak makan kat sana....arghhh pnat sangat time tu...tido kejap..mata dah ok jom balik..haha kat dalam kete bergelak saja pk pasal roller coaster dan mcm2 ag yg kitaorang main...itulah pngalamn...dan alhamdulillah perjalann kitaorang selamat...ok la sampai disini coretan aku...

P/S : nk ke genting buka peta lau x ley sesat nnti...

Selasa, 19 Oktober 2010

Briged MUda Rela!!

TAhniah Kepada Pasukan briged Rela Muda....td aku terpaksa pergi ke Kursus... aku xtao kursus apa...aku pun pergi jew ar..haha last2 dapat tau kursus untuk pemilihan Briged Rela Muda...huhuhu...ermmm aku minta maaf tp aku mmg xberminat...tp aku bg sokongan kepada rakan2 ku untuk msuk ke pasukan tersebut tetapi aku tidak...ha bukan aku xnk tp aku ada sebab xbole masuk..huhu syarat2 dia :

WARGANEGARA MALAYSIA - AKU LEPAS
UMUR 16 TAHUN KEATAS - AKU LEPAS
SIHAT TUBUH BADAN - INI AKU X LEPAS..

ha sebb uh aku xmohon..huuhuu..tp apa pun thanx kepada RELA sbb bg makann dn minuman FREE!!
huhu,...kitaorang dapat NASI DAGANG special rela..dengan air MINERAL botol ... nasi dagang berlaukan ikan tongkol...perhhh masyukkk!!! sedap!!! rugi sapa x join....ermm

P/S : sApa yg nk masuk uh boleh la pergi ke pejabat rela sendiri untuk isi borang...bawa gmbar saiz passport dan photostat I/C.

Ahad, 17 Oktober 2010

MEMOHON KEMAAFAN SECARA TERBUKA...

Kepada rakan2 ku...aku rasa aku bersalah sngat ngan korang...ermmm mmg ptot kot aku kna hukuman sebegini...tp xpew ar...redha je ar...brani buat brani tnggung an...ermmm aku tao ramai kecik aty...so disini aku nk memohon kemaafan dari korang...lpas ni aku jnji aku xbuat ag...waaaa...mama!!! ermm pasnie maybe aku buat blog niee untuk sendiri2 kot..dah xbuat secara umum...heee~ nk tao perkembangan diri aku tngok je aku at kelas...huhu...

P/S : SORY TO ALL FRIEND

Sabtu, 16 Oktober 2010

PENUKAraN DomaIn...

tidak Lama Lagi aku Akn menukaR Nama blog aKu serta domain...aku xkan pkai Blog lagi..kemungkinan selepas ini Aku akan PAkaI domaiN .COM.MY @ sebagainya...aku akan beritahu kemudian...kpda yg tiada kena mgena dngan post blog aku sblom ni dan anmda terasa..aku minta maaf la...sbb aku xsemua budak yg aku xpuas hati...cuma ada segelintir...nnti aku jumpa korang..aku sttle depan2...face 2 face...tp aku harap korang dapat terima apa yg aku cakap...

p/s : aku xnk satu kelas aku bergaduh...aku nk hppy!!!!

Selasa, 12 Oktober 2010

VirUs BanyAk~

owhhhh noooo~......bnyknya Virus!!! owhhh tidak kusangka begini bnyak virus...ermmm bukan apa...ni roomate aku suruh scan dia punya pendrive..dia kata ada virus so aku relks dan cool...ingat kan mybe ada 2 @ 3 je virus tp tidak kusangka...rupa2nya ada dalam 100 lebih virus yg menginap didalam pendrive JENAMA KINGSTON...hohoho...terkejut gak aku...selama ni lau aku scan pun yg keluar 2 @ 3 virus jew...last amik ko...bnyak pula uh..hihihi...aku dah scan dan virus telah ku lupuskannya jauh2..hahaha..pasni aku nk format komputer....sebab apa??? budus punya windows nie...time gini ar dia nk corrupt ar apa ar...nk je baling lptop nie...tp aku syg sebb dia tolong aku bnyak buat assignment...lihat gmjbar dibwah




ha aku pakai Antivirus jenis AVG..huhu tengok terikh luput dia bile..lmbat ag an..hehehe...relaks2...nk tao bgaimana??? lu pk ar sendiri...

P/S : nk seribu daya xnk seribu dalih

Isnin, 11 Oktober 2010

Kemalangan Ngeri Terbaru Simpang Ampat

Al-fatihah...marilah kita sama2 bacakan alfatihah kepada saudara mara kita yg terlibat dalam kemalangan ngeri membabitkan 2 buah bas, 3 buah kereta dan sebuah van..

Seramai 12 orang maut dan lebih 40 lagi cedera dalam satu kemalangan membabitkan dua bas, sebuah van dan tiga kereta di Kilometer 223, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat di sini, petang tadi.

Polis berkata, kejadian berlaku pada kira-kira jam 6.40 petang apabila sebuah bas ekspres yang menuju ke Kuala Lumpur, gagal dikawal lalu melambung dan memasuki laluan bertentangan.

Bas terbabit kemudian melanggar sebuah van dan menghempap dua kereta lain sebelum melanggar bahagian tepi bas Jabatan Kebajikan Masyarakat yang menuju ke selatan.
Sebuah kereta lagi turut terbabit dalam kemalangan itu, namun pemandu dan penumpangnya selamat.

Setakat ini, kesemua mangsa belum dapat dikenal pasti.

Semua mangsa yang meninggal dunia dan cedera dihantar ke tiga hospital berasingan iaitu Hospital Tampin, Hospital Tuanku Ja'afar dan Hospital Melaka.

Kemalangan itu menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk di kedua-dua hala.
Sumber - BERNAMA

Update: Bas bergoyang kuat dan berpusing

Kemalangan berlaku jam 7.12 malam apabila sebuah bas Ekspres Delima dari arah selatan menuju ke Kuala Lumpur terbabas ke laluan bertentangan dan bertembung dengan sebuah van. Sebuah bas Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan tiga kereta turut terbabit dalam kemalangan itu.
Setakat tengah malam tadi, jumlah sebenar mangsa belum dikenal pasti kerana semua yang terbabit sama ada yang meninggal dunia dan cedera, termasuk parah dihantar ke hospital.






video
Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Mizan Md Dom, berkata kemalangan berlaku di lebuh raya menghala ke selatan, iaitu di antara Hentian Pedas-Linggi dan Plaza Tol Simpang Ampat.

“Sebahagian besar mangsa dihantar ke Hospital Tampin, Alor Gajah dan Melaka bagi memudahkan mereka menerima rawatan kerana kemalangan berlaku di lebuh raya menghala ke selatan,” katanya kepada Berita Harian malam tadi.

Sementara itu jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat, berkata 24 pegawai dan anggota dari balai Rembau, Tampin dan Alor Gajah dihantar ke tempat kejadian untuk menyelamatkan mangsa.
Seorang penumpang bas ekspres yang cedera dan dihantar ke Hospital Tuanku Ja'afar Seremban (HTJS), Nur Najlaa Aqilah Mohd Ghazali, 19, berkata dia sedang tidur ketika kejadian.

Pelajar Universiti Malaya itu berkata, dia terkejut daripada tidur apabila bas bergoyang kuat dan berpusing beberapa kali sebelum terbabas di lebuh raya bertentangan.

“Bas menimpa sebuah kereta sebelum dirempuh sebuah bas dari arah bertentangan. Keadaan kelam kabut dan nasib baik saya hanya cedera ringan,” katanya yang cedera muka dan tangan.

Difahamkan, bas JKM terbabit membawa bekas tentera yang menghadiri Perhimpunan Raksasa Persatuan Bekas Tentera Malaysia di Stadium Bukit Jalil, Kuala Lumpur, petang semalam.

Sumber : Berita Harian

Sabtu, 9 Oktober 2010

cara melajukan pc

Punca 1. Membuka program yang menggunakan memori yang tinggi
Penyelesaian 1: Program yang mempunyai memori yang tinggi perlu beserta dengan RAM yang tinggi. Cara paling mudah, buka program yang menggunakan memori yang tinggi dan tutup/matikan program lain.
Contohnya, jika anda membuka permainan komputer (games) yang semestinya akan menggunakan memori yang tinggi, tutup/matikan aplikasi lain seperti Internet Explorer, Antivirus dan juga apa sahaja program yang tidak digunakan ketika itu. Jadi, RAM dan processor akan tertumpu ke satu program sahaja dan secara tidak langsung akan melajukan komputer anda.
Punca 2. Program yang berjalan di sebalik tabir (background program)
Penyelesaian 2: Cara paling mudah anda matikan sahaja program tersebut. Gunakan fungsi disable pada option atau jangan run semasa loading windows. Semua setting ini ada pada option/preference pada setiap program.
Untuk hilangkan program pada startup boleh gunakan System Configuration Utility. Caranya Klik pada Run -> msconfig dan tekan OK. Terus ke Startup tabs dan untick pada program yang tidak diperlukan semasa startup komputer.
Punca 3: Ruang hard disk yang terhad

Penyelesaian 3:  Tiada cara lain melainkan menambah saiz hard disk atau membuang sebarang perisian yang tidak digunakan pada komputer anda.
Anda juga boleh gunakan fungsi scandisk dan juga defragment pada hard disk. Anda juga boleh lakukan menggunakan perisian CCleaner.
Punca 4: Virus, trojan, spyware dan anasir jahat.
Penyelesaian 4: Update dan scan seluruh komputer. Satu tips daripada saya, pastikan scan setiap pendrive yang dipasang pada komputer. Pendrive memang mudah berjangkit dari satu PC ke PC yang lain. Virus bergerak semudah kita membawa pendrive ke mana-mana. Jadi, berhati-hati.
Punca 5: Memori (RAM) yang rendah
Penyelesaian 5: Cara paling mudah anda perlu tambah RAM atau kurangkan program yang dipasang pada komputer. Install hanya ikut keperluan sahaja.

apa itu PING?

Salam sejahtera,
Apa itu ping?
Ping bertujuan untuk mengetahui sama ada sesuatu destinasi (destination) itu wujud atau tidak. Ping dihasilkan daripada sumber utama (source). Jika destinasi itu wujud ia akan bertindak balas dengan memberitahu statusnya. Contoh sukan yang menggunakan konsep ini adalah ping pong.
Contohnya apabila kita menggunakan command prompt untuk ping sesuatu laman web. Jika hasil ping adalah reply, bermakna laman web tersebut masih lagi aktif.
Di bawah adalah contoh laman web yang saya ping. Apabila lakukan proses ping, website tersebut memberi tindak balas yang positif. Jadi, laman web tersebut aktif.

Sebenarnya, ping ini mendapat ilham daripada perbualan dan hubungan kita setiap hari. Misalnya, apabila kita ke rumah rakan kita akan memberi salam (proses ping daripada sumber). Jadi hasilnya ada dua:
1. Salam kita dijawab. Proses ping dua hala berlaku dan berjaya kerana ada tindak balas yang positif.
2. Salam kita tidak dijawab. Adakah rakan kita tiada di rumah? Keluarkah atau sudah pergi tak kembali?  Tiada tindakbalas. Jadi kita tahu rakan kita tiada di rumah.
Sebagai pengguna internet dan networking tegar, aplikasi ping seperti command prompt adalah salah satu benda wajib. Tujuan utama untuk menyemak status destination sama ada aktif atau sebaliknya.
Apa kita boleh buat dengan ping?
1. Jika internet bermasalah (down), cuba ping laman web kegemaran anda menggunakan command prompt. Jika ada reply bermaksud talian internet anda masih lagi mempunyai sambungan. Mungkin bermasalah kepada DNS dan browser anda.
2. Bertegur sapa seharian. Gunakan konsep ping untuk berbual, bertanya khabar dan berbincang.
3. Ping blog atau website anda guna Pingler.com. Satu website yang dapat memberitahu search engine maklumat terkini/update blog.

panduan membeli komputer

Salam sejahtera,
1. Penggunaan – Motif atau tujuan utama laptop tersebut dibeli. Jika untuk bermain games perlukan laptop yang lebih canggih. Jika hanya untuk menaip dan melayari internet, cukup sekadar yang sederhana.
2. Budget – Berapa budget, anggaran atau lebih senang duit yang anda ada. Lebih digalakkan membeli secara tunai berbanding menggunakan kaedah hutang. Lebih menjimatkan. Tetapi tidak salah membeli menggunakan kaedah hutang, ansuran seperti kad kredit, cuma tidak disyorkan.
cartoon-laptop
3. Warranty – Jaminan sesuatu laptop kebiasaannya adalah satu tahun. Tetapi kita tidak mahu menggunakan laptop dalam tempoh satu tahun sahaja. Mahukan lebih daripada itu. Pastikan warranty lebih lama supaya kita lebih bersedia dengan kemungkinan buruk.
4. Buat pemerhatian – Kunjungi mana-mana kedai yang menjual laptop. Tanya dan buat perbandingan antara satu produk atau jenama dengan yang lain. Tidak terburu-buru membeli dengan tawaran kerana ianya melibatkan duit yang beribu-ribu. Pastikan jangan tertipu.
5. Tanya pemilik – Ini salah satu cara paling berkesan sebelum membuat sebarang tindakan. Pemilik laptop, biasanya rakan-rakan sendiri lebih mudah memberikan nasihat, pro dan kontra sesebuah laptop yang ingin dibeli.
6. Model - Jenama juga memainkan peranan penting. Kadangkala jenama memberikan keyakinan kepada kita untuk membeli.
7. Bantuan – Servis bantuan selepas jualan juga penting. Ke mana kita akan rujuk jika ada masalah? Siapa kita perlukan? Bagaimana dengan servisnya? Adakah meluas? Itu semua penting.

BEli daN PAsAng sendiri Komputer

Komponen
Spesifikasi
Harga (RM)
Motherboard ASUS M4N78 Pro
LAN, Hybrid SLI, PCI-E 2.0
350
Processor Phenom II Black Edition 720
2.8 Ghz
510
Samsung LCD Monitor
20 Inci
445
Western Digital Hard Disk
1 Tb
350
DDR II RAM
4 Gb
160
XFX GTS 250 DDR III Graphic Card
512 Mb
550
Keyboard + Mouse
Microsoft
50
Power Supply Cooler Master Extreme Power Plus
460Watt
160
Chassis Cooler Master Elite 340
Black
160
Semuanya berharga

RM 2735.00

Bagaimana ingin mengetahui jantina komputer kita?

Salam sejahtera,
Post kali ini cuma sekadar santai pada bulan Ramadhan. Saya ada baca satu thread di forum kegemaran saya, WangCyber.com. Pada forum itu ada ditunjukkan bagaimana kita dapat tentukan jantina notebook berdasarkan bunyi yang dihasilkan.
Ini sekadar santai dan lebih kepada keseronokan semata-mata. Jantina notebook ditentukan oleh bunyi yang dihasilkan selepas kita buat beberapa perkara.
Bagaimana? Ikuti langkah di bawah:
1. Buka Notepad
2. Taip  CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”I love YOU”
3. Kemudian klik Save as sebagai i love you.vbs
4. Tutup fail tersebut dan kemudian buka semua fail tadi. Pastikan komputer/notebook anda ada bunyi.
Jika notebook, kebanyakkannya bunyi suara wanita. Saya cuba di komputer/PC saya, bunyi suara lelaki. Jadi, PC saya lelaki!
Selamat mencuba.

iklim - hakikat sebuah cinta

Aku adalah insan yang tak punya
Cuma rasa cinta membara
Lalu tercipta rinduku padanya
Kerana cinta bahagia

Pujangga menyatakan oh cinta berharga
Dari emas dan permata
Lalu ku bawa cinta di persada jiwa
Sinar menyuluh gelita

Sewaktu debar cintamu terasa melanda
Bangkit rinduku padamu di ketika itu
Lalu tersentak diriku sedari lamunan
Kini sebenarnya aku telah kau tinggalkan

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu kucuba menaburi cinta
Bagimu tiada nilainya
Tiada harta dan cinta

sakit kepala

atooyaaaiiiii!!! semua sakit nie...leher sakit..kepala sakit..badan2 dan sendi2 pun sakit nie...mcm mana nie...sakitnya...ermm kepala pun ngah serabut ngah pk an pasal assignment,presentation,quiz lagi,test ag..arghhh pecah kepala wea...

dengan keadaan duit yg paras2 hidung nie pun xtao nk wat mcm mana..owhhh tidakkkk....ermm aku pun ngah runsing memikirkan rindu aku kat mak dan ayah aku...sup!! sup!!... ;-(....

kebosanan aku dibuatnya bile berada dalam asrama dengan budak yg ramai balik ke rumah masing..aku nk balik gak..tunggu ar aku..huwaaaa aku xdapat balik...nk balik2x...nk juga...tp apakan daya aku hnya mngikut arahan tuan besar...ermmm perut aku sekrang nie bunyi lagu TEKNO ar...k ar nk kuar p makan,...tata..

p/s : bersabar amat penting tao..

SISTEM OPERASI @ OPERATING SYSTEM

Tahukah anda, apa itu Operating System? Lebih mudah disebut sebagai OS, ia membawa maksud Sistem Pengoperasian. Windows XP adalah sejenis OS, begitu juga dengan Windows Vista dan Windows 7, kesemuanya datang dari keluarga Windows NT. Selain daripada Microsoft Windows yang anda kenali, terdapat juga OS lain seperti Unix yang selalu dijalankan di server; Mac OS X yang dijalankan pada komputer Apple; serta Linux seperti Ubuntu, Fedora, dan Knoppix.

Dalam sebuah komputer, OS berfungsi sebagai perantara di antara software dan hardware. Ia juga bertanggungjawab dalam mengagihkan sumber komputer – seperti memori dan CPU – kepada setiap aplikasi yang dijalankan.

Katakanlah anda sedang menaip surat menggunakan Microsoft Word. Apabila anda ingin mencetak dokumen tersebut, OS akan bertanggungjawab untuk menyampaikan arahan dari Microsoft Word (software) kepada printer (hardware). Interaksi lazim antara software dan hardware ini diuruskan oleh OS supaya aplikasi tersebut tidak perlu menguruskannya sendiri, sekaligus memudahkan programmer membuat aplikasi.

Jumaat, 8 Oktober 2010

Bad Romance SYIRIK!

Assalamualaikum w.b.t

Lagu beliau menjadi siulan anak-anak muda, masyarakat dunia. Mungkin perwatakan beliau yang mengeri dan menjengkelkan menjadi siulan semua. Tak lain dan tak bukan minah Si Lady Gagah la. Semua orang kenai dia ni. Berjaya menarik jutaan peminat dari seluruh dunia. Tapi sayangnya orang-orang Islam kita turut terjebak sama. Kasihan. Hentikanlah meminati Lady Gagah ini.

Sebab?

Mungkin ramai yang pernah terbaca perihal ini. Lirik lagu yang begitu mencurigakan.

Oh-oh-oh-oh-oooh!Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!Caught in a bad romanceOh-oh-oh-oh-oooh!Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!Caught in a bad romanceRah rah ah-ah-ah!Ro mah ro-mah-mahGaga Ooh-la-la!Want your bad romance
(Tak sanggup teruskan)

Penjelasannya :


Beginilah Rah dalam bahasa mesir purba bermaksud Tuhan.

Untuk lebih kepastian bukalah buku teks Tingkatan Empat dan cari di bahagian Tamadun Mesir Purba.

Freemason telah menelusuri dari dahulu lagi. Pada zaman Pemerintahan Ramses atau Firaun lagi, organisasi durjana ini sudah menyelit unsur-unsur dajal tanpa disedari.

Dan sudah tentulah tanpa disedari, orang ramai memuja-muja. Mungkin ada yang di antara kalian masih lagi tidak faham dengan konteks post ini. tapi bagi insan yang sudah menonton video the arrival di youtube. com pasti akan ketahui kaitan perkara ini.

Lirik lagu sebegini juga pernah berlaku dalam lirik lagu MADONNA. Saya tak ingat lagu apa, tetapi lagu itu pernah menjadi siulan ramai dan di radio kerap dimainkan.

Dahulu freemason menyelitkan unsur dajjal dalam pemerintahan kerana pemerintahan adalah medium yang sangat berkuasa dalam mempengaruhi rakyat,
sekarang, mereka mengambil inisiatif dan menukar cara mereka menyelitkan unsur dajal ke medium MUZIK dan HIBURAN keran INILAH medium yang SANGAT mempengaruhi MASYARAKAT hari ini tanpa mengira agama dan bangsa serta negara. Bukankah begitu?

Cara perjalanan Organisasi durjana ini sangat sulit dan sangat susah untuk orang ramai mengetahui. dan kini Alhamdulillah sudah ada insan yang MEMECAH rahsia mereka.

Tapi apa yang boleh buat. Freemason mempunyai orang kuat untuk tolong mereka.

video kenangan DIP1-S4

ok kalau korang nk tengok video yg aku edit korang boleh la mendownloadnya k...video ni hsil gmbar yg aku amik dari korang..sila bagi komen untuk aku pertingkatkan lagi kualiti video yg akan ku buat masa akan datang


DOWNLOAD
http://www.4shared.com/file/914YTTJv/Kenangan.html

Jogging ke Bukit bauk

KRinGGGGGggggGGGG!!!!!! jam menunjukkan kol 6 pg...arghh relaks ar baru kol 6pg...jnji ngan diorang pkol 6.30...zerrrrzrzrz...zerrrzzzzz,,,zerzzzzz (telefon bergetar)...kol 6.37 sambil memerhatikan ke arah jam dinset..HA?? aku dah lmbat!!! bergegas ku siapkan diri....zoooommmmmmm!!! 6.40 aku siap..king2 ( sound effect) aku jumpa amin...amin kejut zaim cepat..ASSALAMUALAIKUM! tuk!!!tuk!!! tuk!!!....
zul : zaim jom g jogging...
zaim : ala malas ar...
zul : la semalam ia2 nk pergi skarang xnk lak...cpat mandi kitaorang tunggu..
zaim : aku malas ar...
zul : confirm xpg??
zaim : yup
zul : k ar aku chow dulu...

kemudian aku jumpa ngan helmi...zuupp!!zupp!! kitaorang smpai pintu blakang..
helmi msg diorang...

helmi : mna korang?
sue : bg kitaorang 2 minit...
tunggu punya tunggu x muncul2 ar...ermm 10 minute later...ha tu diorang..
ala!!! diorang jalan bukan nk jogging..ermmm xpew ar....relaks...
kat bawah nie ada ar 2-3 keping gmbar yg sempat disnap...nk tngok?? angguk dulu nnti di kuar..
 ni menara yg kedua sebelum sampai puncaknya..
 pemandangan indah dari atas bukit bauk...ketinggian xpasti..tinggi klcc kot

 CINCIN..tangan dsponsor oleh sue..camera dsponsor oleh aku..hehe
 3 DARA!! duduk ditengah jalan..lalala ( nyanyi )
 posing candid kew??
 sue & wani...sempat lagi tu
 dari kiri hana.ika.aku.hilmi,wani.amin..yg amik gmbar ni sue
mata aku fault ar...benci2..
 ciss..fault ag gmbar aku..mata tertutup..
 no komen~ mata fault ag..
 cuba tengok amin,,,nun jauh disana..haha...aku & ami ngah promote gg..hana promote air..wani mcm nk tido pun ada...ika lak pose gangster

 agaknya aku xley amik gmbar kot...mata asyik fault jew..benci3x
 cute x muka aku..haha...ami keletihan tp aku steady... wani melihat sapa tu??
 ika ko nie amik gmbar time hana tido..hahaha
 amin kepenatan
 berjaya sampai diatas
 muka letih..haha tp bile dapat tngok pmandangan indah terus xpenat
 amin nk juga amik gmbar an..hehe
 sempat lagi uh sue nk snap gmbar...xpew sue sekali sekala an..
 aksi 18 tahun ketas...aksi merbahaya menyebabkan penyakit muntah2..cery bery dan sbgnya..haha!!
 sampai juga ko...hahha..ingatkan x follow aku g bukit bauk rupa2nya dia pergi ar
 mesyuarat yg dilakukan
 jom bergambar..haha...blakang uh pejabat TM yg berada diatas puncak bukit bauk
pmandangan dari bukit bauk...best x??

P/S : jom mendaki lagi..baik untuk kesihatan!

Ahli Lang Merah

Members ID : 11364
Membership Status : Ordinary Member
Name : MOHAMAD ZULKARNAIN BIN RAMLAN
Date of Birth : 24 Discember 1992
State : Johor
Email : zulijul92@yahoo.com.my
Facebook : mohd zulkarnain

GOOGLE

anda bosan pastu x tau nak wat ape? jom kita usha ape yang boleh di wat ngan laman web pencarian paling popular wat masa nih.. www.google.com

1) lihat google dari belakang
http://elgoog.rb-hosting.de/index.cgi

2) gambar berpusing2 kat atas skrin

Image Hosted by ImageShack.us

1. masuk Google
2. cari ape2 gambar kat google image
3. masuk kod kat bawah tuh pada ruangan url search
4. tekan enter
5. Jeng..jejenggg
6. juga boleh digunakan kat muka depan laman web google

kod :
javascript:R=0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI=document.images;
DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i-DIL; i++){DIS=DI[ i ].style; DIS.position='absolute';
DIS.left=Math.sin(R*x1+i*x2+x3)*x4+x5; DIS.top=Math.cos(R*y1+i*y2+y3)*y4+y5}R++ }setInterval('A()',5); void(0);


3) google tanpa 'oo'

Image Hosted by ImageShack.us

1. klik kathttp://darkartsmedia.com/Google.html
2. klik kat mane ruangan putih sekali dan lihat huruf o tu hilang
3. klik skali lagi dan lihat huruf o tu muncul balik
4. Hohohoh enjoy Mr. Green



akhir kata, selamat mencuba..k bye~

Khamis, 7 Oktober 2010

~Luahan perasaaN~

KENAPa aku rasa lain mcam je sekarang nie...ntah ar serabut ar pala otak nk fikirkan semua ni...ermmma ty pun xsedap..ermm adakah aku xsedap hati untuk menaiki ke bukit bauk yg berhampiran poli aku?? ermm atau banyak sangat assignment yg perlu dihantar?? atao aku dah cuak yg final exam semakin hari semakin hampir?? lastly, atao aku tiada teman untuk bermesra??cermmm arghhhh..tnsion kottt memikirkannya...

ermm dekat kampus nie tinggal ckit je budak2 dia..yang lain ramai balik..aku rindu ngan family aku..aku nk balik tp diorang xbg..yela lau aku balik pun ambil masa 7 jam nk sampai kluang dari terengganu ni..hmmm...knapa lah aku dicampakkan begitu jauh dari johor...huwaaaaa,,,

ermmm sorang2 pergi dari hidup aku..knapa yew?? perangai aku kew?? ermmm aku nk yg terbaik..aku nk kasih sayang..aku kurang kasih sayang dari family sejak aku berjauhan ngn diorang..dengan keadaan keewangan yg bole dikatan "OK2" boleh ar tmpung aku sampai hbis sem ni..ermmm...btapa bosan je aku arini roomate aku pun balik rumah dia..jauh gak..at melaka..ermm tp npe dia boleh balik..family aku xsayang aku kew?? ermmm fikiran serabut assignment pun malas...

tut..tut..tut,.... jam menunjukkan 20:26..ermm telefon ku berbunyi..ku lihat di skrin telefon dan terlihat panggilan dari ibuku..sedih aku..betapa rindunya aku pada mak aku...ermm aku jawab..mak aku berkata kenapa xbole print dokumen yg ada dalam pendrive?? ermmm :( so sad...ingatkn nk tnya aku sihat ke tidak..ermm tp xpela jnji dapat dgar suara mak dan ayah aku jadi ar...

p/s : hargailah family anda....

sifat2 aku - Dato' Dr Fadzilah Kamsah

DISEMBER
* Sangat setia dan pemurah. * Bersifat patriotik. * Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan. * Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa. * Bercita-cita tinggi. * Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi. * Seronok bila didampingi. * Suka bercampur dengan orang. * Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai. * Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur. * Tidak pandai berpura-pura. * Cepat marah. * Perangai yang mudah berubah-ubah. * Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi. * Benci pada kongkongan. * Suka berlawak. * Pandai buat lawak dan berfikiran logik

P/S : hehe :-)

Selasa, 5 Oktober 2010

AKU SIBUK!

hA!! DALAM MINGGU nnie aku jarang post blog bukan aPA aku pnat ar! sentiasa sibuk dgn program sana sini...seminggu aku xmsok klas..bnyak bnda aku tertinggal dalam kela...final exam semakin hampir..huaa siksa..td ada test polibriged..agak susah juga la..hahaha..mmg ar susa xbcew buku meyh...ermmm apa pun aku nk cuba backup blik pelajran aku...



p/s : get ready to final exam!!

10 tanda dia jodoh kamu

Firman Allah SWT, bermaksud "Jika kamu menolong (agama) Allah, nescaya Dia akan menolongmu dan meneguhkan kedudukanmu" (Surah Muhammad, ayat 7)

Gunakan seluruh pancaindera

Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.

1.Bersahaja

Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2.Senang bersama

Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3.Terima kita seadanya

Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4.Sentiasa jujur

Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.


5.Percaya Mempercayai

Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.

6.Senang Bekerjasama

Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?

7.Memahami diri kita

Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, "lidah sendiri lagikan tergigit", inikan pula suami isteri'. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

8.Tampilkan kelemahan

Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.

9.Kata hati

Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.

10.Solat Istikharah dan Tawakkal

Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

Isnin, 4 Oktober 2010

KELAB BUJANG!!!

Kepada rakan2 ku yg bujang jom join ini club..yg dah couple  ke tunag ke jom join sebab anda diklisifikasikan sebagai bujang sebb anda belum dapat ikatan yg sah ( nikah )..hahaha...btol x?? ha!! apa lagi yg ditunggu nie jang oi..jom sorbu den punya club nie ha..

translate ke bahasa thailand

sawanisiakap padap rakap2kup yap bujap jop joip ini clup..clup inip bnyap besp...

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000904137540&v=wall&story_fbid=166003916746364&il=0&ref=notif&notif_t=feed_comment_reply&fbb=r68b723c3#!/group.php?gid=107353202661311&ref=ts 

p/s : kena paham bhasa thailand aku nie k...

Ahad, 3 Oktober 2010

klik link yang dipaparkan dibawah

ok..disini aku nk perjelaskan bagaimana link ni beroperasi.;..sebagai contoh korang ada 3 orang yg korang sayang tp korang xtao mana satu korang nk pilih so korang boleh try link kat sini...bnda ni xbole la nk percaya 100% tp sbagai ramalan bole la..tp korang pun kena ar usaha juga k...korang boleh ar try...cuba jgn x cuba...benda ni sunggu intersting@menarik...jom join!!!

http://www.secret-loves.com/index.php?test=1843134

p/s: cuba jangan tak cuba!!!

LIHAT!!

Related Posts with Thumbnails